La Bûche de Noël eller julestubbe er en nydelig sjokoladekake, og er en av familiens franske mattradisjoner i jula . Navnet skal minne om «juletubben» som ble brent i juletiden i gamle dager. Kaken pyntes slik at den ser ut som bark. På toppen dekoreres med marsipansopper, bær og grønne blader.
4 egg
120 g sukker
80 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
40 g kakaopulver
1 ss cognac
1 ts bakepulver
1 ts Bremykt
Nøttekrem:
300 ml fløte
100 g valnøtter
1/2 ts romekstrakt
3 ss melis
Sjokoladekrem:
250 mørk sjokolade
120 g romtemperert Bremykt
2 ss melis
Til pynt:
Rosmarin, tranebær , marsipansopp, kakaopulver, melis.
1.Pisk egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis , tilsett cognac.
Sikt hvetemel, bakepulver , vaniljesukker og kakao i en bolle, bland inn pisket egg .
Hell røren på en bakepapirkledd stekeplate smøret med Bremykt . Stekes i ovnen ved 175 grader i ca. 10-12 minutter (på midterste rille).
Legg et kjøkkenhåndkle på benkeplaten. Hvelv kakebunnen over på håndkleet, dra forsiktig av bakepapiret og rull bunnen sammen i kjøkken håndkleet.
Avkjøl.
2.Nøttekrem.
Ha bolle, visp og fløten er kort tid i fryseren før du skal lage kremen.
Pisk kremfløten med melis , til kremen begynner å danne landskap, tilsett hakket valnøtter og rom ekstrakt , bland forsiktig sammen.
3. Rull forsiktig ut kaken og smør nøttekrem jevnt utover. Rull kaken stramt sammen igjen, bruk håndkleet til hjelp, skjær av en liten bit ( til kvist ) , og legg den kjølig med skjøten ned.
4.Sjokoladekrem.
Smelt sjokoladen over vannbad .
Pisk sammen Bremykt og melis . Tilsett smeltet sjokoladen. Pisk alt sammen til du har en myk krem.
Sett gjerne kremen litt i kjøleskapet før den skal brukes, men ikke for lenge for da stivner den litt.
5. Legg kaken på et serveringsfat med skjøten ned. Plasser kvist oppå kaken og dekk med kremen over hele «kubben».
Bruk en gaffel og lag furer i «barken» og årringer på endene. Pynt kaken med rosmarin, tranebær , marsipansopper (disse er veldig enkelt å forme av figurmarsipan ), dryss over melis og kakao .
6. Avkjøl kaken i 1 time før servering .
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!