Dette er en rollekake som ser ut som en julekubbe med marzipan sopp og blader som pynt.

Ingredienser

Til kake bunnen:
Mykt smør til smøring
6 store egg, skilt
150 g sukker
50g kakaopulver
50g hvetemel
1 ts vanillaessense
Til pynt og fylling:
200g mørk sjokolade, brutt inn i firkanter
200g melis
200g smør, rommtemperatur
2 ss kaffe essens eller halv kopp vanlig kaffe
marsipan hellige blader og marsipan sopp,

Fremgangsmåte

1. Forvarm ovnen til 180 ° C / smør en 23 x 33cm sveitsisk rulleform med bakepapir, smør med litt smør og sett til side.
2. Putt eggeplommer, vaniliaessense og sukker i en stor bolle og visp med en elektrisk mikser til tykk og kremaktig. Sikt kakao pulveret og mel opp eggblandingen og visp inn grundig. Vask og tørk beaters og visp hvitge til stiv, men ikke tørk. Bland en tredjedel av egghvittene inn i kakao-blandingen, brett forsiktig inn i resten til jevnt fordelt. Hell blandingen i pannen og spre forsiktig med en spatel.
3. Stek i 20-25 minutter eller til godt stekt og begynner å krympe seg bort fra sidene av tinnet.
4. Fjern kaken fra ovnen, løs kantene med en rundbladet kniv og la stå i noen minutter. Legg et stykke bakepapir på arbeidsflaten, skru kaken på pergamentet og la den avkjøle helt - 30-40 minutter.
I mellomtiden lager glasur.
5. Smel sjokolade i en varmebestandig bolle over en panne med kokende vann, eller i mikrobølgeovn. Fjern fra varmen og la avkjøles, men ikke la den stille inn. Sett sukker i en mikser, bland in smør.
6. Tilsett kaffeens essens og 2 ss smeltet sjokolade, bland så til det er glatt. Pass på at sjokoladen er kald, ellers smelter smøret.
7. Ta litt over halvparten av glasurblandingen ut av prosessoren og legg den i en bolle som skal brukes til fyllingen. Med maskinen fremdeles i gang, sakte tilsett resten av sjokoladen og bland den til glatt. Dette vil bli brukt til ising kaken.
8. Når kaken er ikke sa warm, trim av de sprø kantene. Bruk en palettkniv eller spatel, sprer fyllingen over kaken, ta den rett til kantene.
9. Start på en av de lange sidene, rør forsiktig opp deigen, hold den første rullen ganske tett, slik at den danner en god spiralform.
10. Spred glasur jevnt over kaken og dra en gaffel gjennom den for å etterligne barken på barken på et tre.
11. Dekorer med marsipan sopp og blader
Note: Du kan lage sopp og blader med marzipam, bruk mat farge till blader, spred litt kakao top på sopper for de ser ekte melis ut. Eller, du kan bruke plastik tre blader til å pynte den.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!