Sjokoladekake med frisk kirsebærmousse, fyldig sjokoladeganache, dekket med sveitsisk hvit sjokolademarengssmørkrem.

Ingredienser

Sjokoladekake:
200 g Bremykt
200 g 70% valrhona sjokolade
4 ss kald kaffe
1 ss vaniljeestrakt
200 g siktet hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts natron
4 store egg
200 g seterrømme
200 g brunt sukker
Kirsebærmousse:
1 pk Skælskør Frugtplantage kirsebærsaus
5 plater gelantin
1/2 dl vann
Saften av en halv lime
4 dl kremfløte
100 g 66% valrhona sjokolade
Sjokoladeganache:
200 g usaltet smør
400 g sjokolade
1,5 dl fløte
Sveitsisk marengskrem
4 eggehviter
2,5 dl Sukker
250 g Bremykt
1 ts vaniljeestrakt
150 hvit valrhona sjokolade

Fremgangsmåte

Smelt smør og sjokolade i vannbad. Tilsett kaffe og vaniljeestrakten. Pisk egg og sukker til eggedosis ca 7 min. Vend forsiktig inn siktet hvetemel, bakepulver, natron og rømme. Hell så sjokoladeblandingen oppi melblandingen og vend godt rundt. Smør to 22 cm kakeformer, og fordel røren jevnt mellom de to. Stekes midt i ovnen på 190 grader i ca 40 minutter. Avkjøl kakebunnene godt, opp ned.
Kirsebærmousse;
Legg gelantinplatene i kaldt vann i ca tre min. Sil kirsebærsausen, ta vare på bærene. Kok opp vannet, rør godt ut gelantinplatene i vannet. Hell gelantinblandingen i kirsebærsausen, klem ut saften av en halv lime, og rør godt. Pisk kremfløten til luftig krem. Finhakk sjokoladen. Bland kirsebærsausen inn i kremen (viktig at den ikke er varmere enn romtempratur) og den finhakkete sjokoladen. Sett moussen til avkjøling, helst min 4 timer.
Kirsebærene fra sausen skal finhakkes og smøres på kaken før moussen legges på.
Ganache;
Smelt smør og sjokolade i vannbad. Kok opp fløte i egen kjele. Hell fløten over sjokoladeblandingen og rør godt. Den skal bli fin og blank. La den avkjøles til den blir smørbar.
Marengs;
Bland sukker og eggehviter i en metallbolle, over kokende vann (Vannbad). Rør godt til blandingen når minimum 60 grader. Ta blandingen av platen, og pisk eggene til de når romtemperatur, ca 6 min. Pisk inn smør litt etter litt. Rør inn avkjølt, smeltet sjokolade og vaniljeestrakten. La kremen stå romtemperert til du skal bruke den.
Montering av kaken:
Viktig at man legger fyllet slik at kaken blir helt rett.
Del begge kakebunnene i to. Legg den første delen på et kakefat. Smør et lag ca 1 cm med ganache, så en tredel av moussen. Legg neste bunn på. På denne smører man først kirsebærene på, så ganache, og så tilslutt moussen. Legg en ny bunn på, så ganache, så siste rest av moussen. Så siste kakebunn, der smører man et tynt lag ganache, for så å smøre ut marengskremen. Smør rundt alle kanter så hele kaken er dekt av den hvite kremen. Jeg har pyntet med friske kirsebær, hjemmelaget marengstopper, spiselig stemorsblomst, og litt gullstøv.
Vel bekomme!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!