En oppskrift jeg har med meg fra sverige på svensk kladdkaka. Helt fantastisk deilig sjokoladekake i brownies-stil som nytes varm med is eller pisket krem, men også utrolig god kald dagen etter.
2 egg
3 dl sukker
3 ss kakao
1,5 dl mel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 kryddermål salt (0,5 ml eller en liten klype)
100 gram smeltet smør
1. Sett ovn på 175 grader
2. Smelt smøret.
3. Pisk egg og sukker luftig
4. Mikse mel, sukker, kakao, bakepulver, vaniljesukker og salt i en egen bolle.
5. Ha i melblandningen og smøret i eggedosisen, litt om hvertannet, mens vispene går.
6. Smøre og ha gjerne oppi brødkavring i en pai-form.
7. Hell røra i pajformen.
8. Stek ca 30-35 minutter midt i ovn. Kjenn gjerne med en bakestikke så det ikke blir overstekt, det skal gjerne være litt klissete i midten (men ikke ustekt) da er den best!
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!