Kaken er vel noe av det mest usunne du kan spise !!Inneholder masse smør og sukker, men det er sukker som gjør at den blir seig og klebrig ♥
Kladdkaka :
4 egg
200 g bremykt eller annet godt smør
6 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
8 ss kakao
2 ts maldon salt
Karamellkrem :
125 g sukker
3 dl kremfløte
1, Forvarm ovnen til 175°C.
2. Smelt smøret i en kjele og hell det over i en bakebolle. La den avkjøles til den er lunken.
3. Bland sammen sukker, vaniljesukker, bakepulver og salt. Rør det inn i smøret.
4. Tilsett egg, ett og ett omgangen og rør det inn i kakedeigen.
5. Rør til slutt inn hvetemel.
6. Legg bakepapir i bunnen av en liten rund kakeform, 24Ø.
7. Pensle kantene med smør og strø over kakao, som fester seg i smøret.
8. Hell i kakerøren og stek den i 40 minutter. Kaken blir seig og klebrig, men jeg vil ha den såpass stekt så man kan skjære kaken opp stykker.
9. Avkjøl kaken i formen -og sett den i kjøleskapet over natten etter den har blitt kald.
10. Ta forsiktig av bakepapiret og legg kaken på ett kakefat.
11. Smør karamellkremen over kaken. Legg gjerne på friske bær, jeg brukte bringebær og pyntet med sitronmelisse.
Spis & Nyt ♥
Karamellkrem:
1. Smelt sukkeret i en stor stekepanne og la det bli brunt. Ikke rør i karamellen før alt sukkeret er oppløst. OBS: Veldig varmt !!
2. Hell over fløten og la det hele koke sammen til sukkeret er helt oppløst og det har blitt en deilig brun 'saus'. Når du tilsetter fløten, stivner sukkeret, men smelter igjen når fløten blir varm. Bruk en tresleiv.
3. Sil kremen over i en bolle og avkjøl den litt før du setter den i kjøleskapet.
4. La den stå til neste dag, minst 12 timer.
5. Pisk blandingen, med miksmaster til herlig karamellkrem.
Tips: Du kan tilsette litt maldon salt i karmellkremen, hvis du er glad i salt karamell ♥
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!