Prøv denne svenske klassikeren, nemlig en kladdkaka, her servert med karamellsaus og popkorn for ekstra fest.

Ingredienser

(8 -10 porsjoner)
150 g Bremykt Original
1 ½ dl sukker
2 store egg
1 ½ dl lys sirup
3 dl hvetemel
5 ss kakao
1 ss vaniljesukker
¼ ts salt
½ ts bakepulver
Litt Bremykt til smøring av form
Til servering:
Ca. 5 dl popkorn (ferdig poppet)
Litt salt karamellsaus (fås kjøpt ferdig)

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Smelt Bremykt, rør inn sukker, lett piskede egg og sirup.
Bland det tørre i en bolle og sikt ned i det våte. Rør godt sammen til en glatt røre og ha i en smurt springorm (ca. 22 cm), kledd med bakepapir i bunn. Stek kaka på midterste rille 15-18 minutter. Kjernen skal være litt bløt og kladdede (test gjerne med en kakepinne). Avkjøl.
Server med popkorn og salt karamellsaus.
Tips:
Kaken kan også serveres med litt pisket krem eller vaniljeis.