Hvis jeg skal kose meg skikkelig, så er noe av det beste jeg vet en skikkelig godbrownie. Ikke bare er det utrolig godt, men det er også veldig lett å lage. Det er lite tidkrevende og man trenger ikke mye utstyr. Deigen i denne oppskriften er en basisoppskrift – den i seg selv er nydelig akkurat som den er, eller servert sammen med is. Jeg liker å ta ting et steg videre og tilføre prikken over i-en. Kaken er inspirert av en amerikansk «Rockey road brownie», men i en litt forenklet versjon. Jeg har kun brukt marshmallows, fudge og sjokolade på toppen. Dette er en kake som er perfekt å lage til envenninnekveld; disse kaloriene må nemlig deles på! Kaken er seig, klissete, mektig og en kaloribombe uten like – akkurat slik en skikkelig brownie skal være!

Ingredienser

DEIG
3 egg
4 dl sukker
3 dl hvetemel
7 ss bakekakao
1 ts salt
2 ts vaniljesukker
180 g bremykt
TOPPING
50–70 g mini-marshmallows
100 g kokesjokolade
50 g salt karamellfudge (i små biter)

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en gryte eller i mikroen, la det
avkjøles. Pisk sammen egg, sukker og vaniljesukker.
Ha i mel, kakao og salt, bland dette godt
sammen. Ha til slutt i det smelta smøret. Finn
frem en rund kakeform (23 cm diameter). Legg et
bakepapir i bunnen og hell i røren. Sett kaken inn
i en ovn som er forvarmet til 180 °C, stek i 30–35
minutter.
Mens kaken steker hakker du opp kokesjokolade.
Når kaken har stått 30–35 minutter tar du den ut.
Topp den med marshmallows, fudge og sjokolade. Sett
kaken tilbake i ovnen. Stek til marshmallowsen
er lysebrun og sjokoladen har smeltet – dette vil
ta 5–10 minutter. Ta kaken ut av formen og avkjøl
den. Personlig så syns jeg kaken er best når den
får stå natten over, da blir den ekstra seig og saftig!
Denne kaken er utrolig mektig, men helt himmelsk!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!