Konfektkake med rik smak på sjokolade og friskt innslag av bringebær!

Ingredienser

Kakerøre:
300 g mørk sjokolade, 50% kakaoinnhold eller høyere
150 g bremykt
5 mellomstore egg
2 dl sukker
2 dl siktet hvetemel
Bringebærgele:
- 2 poser frossen bringebær
- vann
- 10 gelatinblader
- sukker etter smak
- sitronsaft etter smak
Glasur:
1,5 dl fløte
170 g mørk sjokolade, 50-60%
1 ss romtemperert smør
Saft av 1/2 appelsin
1 ss brunsukker

Fremgangsmåte

Kakerøre:
-Sett ovnen på 175 gr
-Kle en kakeform med bakepapir (24cm diameter) og smør kantene lett med smør
- finhakk sjokalden
- smelt bremykt i kasserolle og trekk til siden
- sjokalden smeltes i smøret
- pisk egg og sukker til eggedosis
- sikt mel og rør det forsiktig inn i eggedosisen.
- rør tilslutt inn sjokaldeblandingen. Forsiktig, slik at kaken blir luftig.
- stekes midt i ovnen, ca 20-25 min. Sjekk ofte, kaken skal være myk inni.
La kaken avkjøles helt i formen før man har bringebærgelé over. Kan bruke pulvergelé eller hjemmelaget gele.
Tips: ved bruk av pulvergele, tilsett gjerne litt sitronsaft, for å få litt syrlighet i gelén
Gelé:
-ha frosne bringebær i en kasserolle.
- fyll på med vann, ca 5 dl. Bringebærene skal såvidt dekkes med vann
- la det trekke en stund og smak til med sukker og sitronsaft. Det skal være litt syrlig
- kjør bringebærene med stavmikser og sil blandingen
- legg 10 gelatinblader i kaldt vann (3-4 min). Ta et og et blad i vannet, ellers fester de seg i hverandre og mykner ikke opp.
- klem bort vannet til gelatinen, og rør gelatinbladene inn i ca 4-5 dl bringebærblanding. Den skal ikke koke, da ødelegges stivelsen i gelatinen. Holdes på ca 40 gr.
- la blandingen kjøles ned og tyknes litt før du heller den over kaken som er i formen.
-Kaken avkjøles til gelén er stiv og kan da taes ut av formen
Glasur:
- finhakk sjokoladen
- fløten og appelsinsaft varmes opp til kokepunktet. Viktig den ikke koker.
- ta kasserollen med fløte av platen og rør inn sjokoladen
- når blandingen er rørt helt ut, røres det inn romtemperert smør og brunsukker.
- hell blandingen over kaken. Bruk palettekniv/slikkepott til å få glasur over hele kaken
Tips: Ha kaken på en bakerist med bakepapir under. Heller man glasuren over kaken, får man den jevnt utover på topp og side, uten mye søl på benk!
Dekorer med frisk frukt og gjerne revet hvit sjokolade!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!