Verdens beste krydder sjokoladekake som er alergivenlig for barn og voksene som ikke tåler egg. Den er saftig og full av kjempe gode smaker. Den er så absolutt vært å prøve og den er super enkel å lage.
Røre:
1 l kefir
5 dl sukker
3 ts natron
1 l hvetemel
1 ss kanel
2 ss kakao
100 g smeltet bremykt steke og bake
Glasur:
100 g smeltet bremykt steke og bake
1/2 plate kokesjokolade (70%)
250 g melis
1 ts vaniljesukker
Litt kaffi eller vann (ca 4ss holder)
Røre:
1: Rør sammen kefir og sukker med mikser og ha i natron.
2: Så har du i hvetemel, kanel og kakao, og til slutt smøret.
3: Hel røren i en stor/dyp langpanne.
4: Set langpannen på nederste rille i kald omn.
5: Set omnen på 200 grader og stek i ca 30-40 min. ( tid Kan variere fra omn til omn)
Glasur:
1: Smelt smør og sjokolade ha i melis og vaniljesukker og rør med mikser.
2: Ha i kaffi eller vann.
3: Er viktig at glasuren er lit tykk og at den blit tatt på kaken når kaken er varm ( jeg lar kaken avkjølt seg i noen minutter )
Man kan pynte kaken med kokos, popcorn, friske bær eller strøsel.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!