Bremykt Logo

Verdens beste krydder sjokoladekake som er alergivenlig for barn og voksene som ikke tåler egg. Den er saftig og full av kjempe gode smaker. Den er så absolutt vært å prøve og den er super enkel å lage.

Ingredienser

Røre:
1 l kefir
5 dl sukker
3 ts natron
1 l hvetemel
1 ss kanel
2 ss kakao
100 g smeltet bremykt steke og bake
Glasur:
100 g smeltet bremykt steke og bake
1/2 plate kokesjokolade (70%)
250 g melis
1 ts vaniljesukker
Litt kaffi eller vann (ca 4ss holder)

Fremgangsmåte

Røre:
1: Rør sammen kefir og sukker med mikser og ha i natron.
2: Så har du i hvetemel, kanel og kakao, og til slutt smøret.
3: Hel røren i en stor/dyp langpanne.
4: Set langpannen på nederste rille i kald omn.
5: Set omnen på 200 grader og stek i ca 30-40 min. ( tid Kan variere fra omn til omn)
Glasur:
1: Smelt smør og sjokolade ha i melis og vaniljesukker og rør med mikser.
2: Ha i kaffi eller vann.
3: Er viktig at glasuren er lit tykk og at den blit tatt på kaken når kaken er varm ( jeg lar kaken avkjølt seg i noen minutter )
Man kan pynte kaken med kokos, popcorn, friske bær eller strøsel.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!