Verdens beste sjokoladekake! Denne går unna! Passer like godt til voksne som til barn.
Kaken
600g bremykt bakesmør
8 egg
540g sukker
3ts vaniljesukker
8ss kakao
600g hvetemel
6ts bakepulver
4dl melk
Glasur
250g bremykt bakesmør
500g melis
4ts vaniljesukker
2,5ss kakao
6ss kaffe
Pynt
Her har jeg brukt påskesjokolader og kakestrøssel.
Kaken blir også fin med kun kakestrøssel eller lag et mønster i glasuren med en gaffel når glasuren har kjølnet litt.
Kaken
Sett på stekeovnen på 170 grader.
Smelt smøret. Alt det tørre og eggene has i en stor bolle, når smøret har blitt litt avkjølt ha dette også i den store bollen og bland alt godt. Håndmikser gjør jobben lett.
Hell røren i en stor langpanne med bakepapir.
Sett langpanne midt i ovnen og stek i ca 50min, eller til kaken er ferdig stekt.
Ta kaken ut og la den bli avkjølt før du begynner med glasuren.
Glasur
Sikt melisen slik at du får vekk klumper. Ha alt i en kjele og smelt alt. Hell deretter rett fra kjelen og over kaken.
Pynt med det du vil eller la den være uten pynt.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!