Mørk kladdkaka er jo en av de mest svenske kakene som finnes, men hva med å prøve en lys vri med hvit sjokolade og friske bringebær.

Ingredienser

(ca. 10 porsjoner)
200 g Bremykt Original
200 g hvit sjokolade
3 egg
2 ½ dl sukker
2 ts vaniljesukker
2 dl hvetemel
125 g friske bringebær
Finrevet skall av 1 liten sitron
Pynt:
Friske bringebær
Melis
Forvarm stekeovnen til 150 ˚C, over og undervarme. Smør en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) med Bremykt.

Fremgangsmåte

Smelt Bremykt og avkjøl. Del hvit sjokolade i mindre biter, ha det i en ildfast bolle og smelt over vannbad på svak varme. Pisk raskt sammen egg og sukker med en håndvisp (det skal ikke bli eggedosis), tilsett smeltet Bremykt, vaniljesukker og hvetemel. Ha i smeltet sjokolade og sitronskall, bland sammen til en glatt røre. Hell røra i langpanna, dryss over bringebær og stek på midterste rille ca. 30 minutter. Test med en kakepinne, det skal sitte igjen bittelitt deig på pinnen. Dekk til med bakepapir mot slutten av steketiden. Avkjøl. Pynt med friske bær og gjerne litt melis rett før servering.
Tips:
Her kan man bruke flere typer bær, for eksempel blåbær eller risp, eller en blanding av alle. Ønsker du å droppe bær? Det går helt fint!