En hærlig melkesjokoladekake toppet med farmors deilige kaffeglasur. En god balanse mellom lys sjokolade og kaffi.

Ingredienser

Kake:
4 egg
500 g sukker
4 dl nesquick
7 dl kefir
500 g hvetemel
2 ts natron
3 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
350 g smør
300 g melkesjokolade
Farmors kaffeglasur:
600 g melis
200 g smør (romtemperert)
3 ss kakaopulver
4-5 ts vaniljesukker
8 ss kaffe
Sjokoladekrem:
3.5 dl kremfløte
0,5 dl melis
200 g kokesjokolade
100 g melkesjokolade
50 g mørk sjokolade (70%)

Fremgangsmåte

Kake:
1. Smelt og avkjøl smøret
2.Pisk egg og sukker til eggedosis
3.Rør inn nesquick i eggedosisen
4.sikt sammen mel, natron, bakepulver og vaniljesukker
5.tilsett melblandingen vekselsvis sammen med smøret i eggedosisen
6.mix til jevn og glatt deig
7.Rør inn hakket sjokolade til slutt
Dette blir en meget stor røre. Fordel i flere former eller en høy rundform. Stek kaken midt i ovnen på 200 grader. Test med stekepinne når kaken er ferdig, jeg har ingen tid på det.
Farmors kaffeglasur:
Rør sammen alle ingrediensene til en glatt og fin smørkrem.
Sjokoladekrem:
1.kremfløte og melis kokes så vidt opp i en kjele.
2.ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade.
3.la sjokoladen smelte i den varme blandingen og rør kremen jevn.
4.la kremen stå i romtemperatur til den har fått passe smørekonsistens

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!