En uventet, utsøkt og overraskende nytelse... ;-) som gir litt trim til smilehullene.

Ingredienser

Sjokoladekakebunn:
5 dl hvetemel
75 g Bremykt, smeltet og litt avkjølt
2 1/2 dl sukker
2 ss toppede kakao
2 ts natron
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
5 dl kefir
Marengs:
5 eggehviter (fra store egg)
180 g sukker
1 ts epleeddik
3 dl mandler (hakkes i Food Processor)
Rabarbrafromasj:
1/2 dl vann
4 ts geleatinpulver (eller 8 plater)
5 dl rabarbrasyltetøy (se oppskrift)
1 pk kesam vanilje
Rabarbrasyltetøy:
1 kg rabarbrastilker i biter
650-700 g sukker
saften av 1 rosa grapefrukt
Bruk en langpanne, ca 30x40 cm. Kle den med
bakepapir og smør den med smeltet Bremykt.

Fremgangsmåte

1. Start med rabarbrasyltetøyet: settes kaldt 24 timer. Kokes opp. Ha gjerne rasp fra grapfruktskallet oppi. Avkjøles.
2. Sett stekeovnen på 175 oC. Bruk over og undervarme. Smelt smør og la det avkjøles litt. Bland hvetemel, sukker, kakao, natron, bakepulver og vaniljesukker i en stor bolle. Tilsett smeltet Bremykt og kefir. Rør forsiktig sammen og hell røren i langpannen.
3. Til marengsen: Visp eggehvitene halvstive og tilsett eddik og sukkeret litt etter litt (da blir massen seigere).
4. Fordel massen over deigen og dryss på de hakkede mandlene.
5. Stek kaken ca 30 min i midten av ovnen.
(kjenn duften...) Avkjøl. Og del kaken i to like deler.
6. Til fromasjen: Løs opp gelatinen i vann og bland det inn i rabarbrasyltetøyet. Rør inn vaniljekesamen. La fromasjen stå kjølig ca 1 time.
7. Bruk aluminiumsfolie og form litt høye kanter som tapes sammen. Sett den ene bunnen nedi, og ha fromasjen over. Og den andre bunnen på toppen. Sett kaken kjølig til neste dag.
8. Klipp av folien. Skjenk i kaffe og server!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!