En kake med herlig smakt kaffe, nøtter og sjokolade.
Del 1 av kaken:
Sjokoladekake:
125g smør
1 dl vann
3 ss kakao
1 ts vaniljesukker
4 egg
250 g sukker
150 g hvetemel
3 ts bakepulver
Sjokoladekrem:
2 egg
1 dl kremfløte
135 g sukker
50 g kokesjokolade
125 g smør
1 ts vaniljesukker
Del 2 av kake:
Mandelbunn:
2 store egg
1,5 dl sukker
200 g mandler
1 ts bakepulver
1 ss smeltet smør
Moccakrem
3 dl kremfløte
3 ss melis
1 stor ts kaffepulver
1 stor ts kakaopulver
1 stor ts vaniljesukker
Fremgangsmåte del 1:
Viktig at alle ingrediensene er romtemperert!
Smelt smøret i en kjele. Tilsett vann, kakao og vaniljesukker og rør godt.
Ta kjelen av platen og pisk inn 4 eggeplommer med elektrisk mikser/kjøkkenmaskin.
Ha så i sukker, siktet mel og bakepulver. Rør deigen glatt og klumpfri. Pisk eggehvitene for seg til hvitt skum.
Vend skummet i deigen til slutt. Vend forsiktig inn og unngå og røre for mye.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 45 min. Avkjøl kaken i formen. Ta den ut og fjern bakepapiret. Del kaken i to bunner.
Tips til å få en høy og fin kake er å ikke smøre kakeringen og steke kaken med vått håndkle dekket rundt formen. Da får du en høy og fin kake som hever gjevnt.
Til sjokoladekremen has kremfløte, egg og sukker i en kjele, også her er det viktig at kremfløten og egget er romtemperert.
Gi blandingen et oppkok, viktig at du rører hele tiden.
Ta kjelen av platen og rør i oppdelt kokesjokolade slik at sjokoladen smelter.
Ha så i smør og siktet vaniljesukker. Rør til smøret har smeltet og blandingen er glatt og klumpfri. Sil blandingen for eventuelle klumper.
Avkjøles litt på benken før du setter kremen i kjøleskapet i minst 2 timer, helst natten over.
Pisk den så opp med elektrisk mikser til den blir luftig og lysere i fargen.
Fremgangsmåte del 2:
Pisk romtemperte egg og sukker til tykk eggedosis (10 min med elektrisk mikser eller kjøkkenmaskin).
Mal mandlene finmalte med mandelkvern eller kjøp ferdig pakke med mandelmel og bland med bakepulver.
Vend dette forsiktig inn i eggedosisen sammen med smeltet smør(viktig at smøret er litt avkjølt).
Ha deigen i en smurt 24 cm form med bakepapir i bunnen og stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 20 min.
Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Løsne den så forsiktig fra formen med en skarp kniv. Hvelv kaken over på et fat og dra forsiktig av bakepapiret.
Til moccakremen blander du kremfløte sammen med melis, kaffepulver, kakao og vaniljesukker.
Rør godt så alt løser seg opp og sett fløten i kjøleskapet i minst 30 minutter slik at alle smakene får trekt godt inn i fløten. Piskes deretter opp til krem.
Montering av kake:
Sjokoladekakebunnen deles i 2 etter avkjøling.
Først legger du første delen av sjokoladekakebunnen på fatet, deretter sjokoladekrem, nøttebunn, sjokoladekrem og deretter den siste sjokoladekakebunnen.
Kaken pyntes med moccakrem som sprøytes som roser. Pynt med jordbær og hakkede moccabønner.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!