Nydelig sjokoladekake med mandler og deilig vaniljekrem. Akkurat passe søt og saftig. Kaken blir bare enda bedre om den får stå en dag eller to.

Ingredienser

Kakebunn:
200g sukker
125g smør
100g mel
100g malte mandler mandler
44 egg
ca 1 dl kaffe
2ts bakepulver
1 pl kokesjokolade
Fyll og topping:
Lag vaniljesaus enten ved å koke fra pakke og bland med stivpisket kremfløte
1 stk vaniljestang
5 dl helmelk
5 stk eggeplomme
1 dl sukker
2 ss maisenna
2 dl kremfløte

Fremgangsmåte

1. kokesjokoladen smeltes i vannbad
2. tilsett smeltet smør og kaffe
3. Ha i sukker og malte mandler
4. bland mel og bakepulver og sikt dette i.
5. Skill eggene og ha i eggplommene
6. Eggehvittene stivpiskes og skjæres i.
7. Smør en rund form på 24 cm. Hell i røren og sett kakeformen inn i forvarmet ovn på 170 - 180 grader C i 30 - 40 minutter. Sjekk med en kakenål når kaken er ferdig.
Fremgangsmåte vaniljekrem:
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frø og stang i en kjele med melk og kok opp. Pisk eggeplommene med sukker og maisenna i en bolle. Om det blir for tykt, kan den spes med en spiseskje vann. Hell det over eggeblandingen og pisk kraftig. Ha det tilbake i kjelen og varm forsiktig opp. Pisk hele tiden. Hell blandingen gjennom en sikt. Avkjøl. Pisk kremfløten stiv og vend det inn
Når kaken er helt avkjølt deles den i to og et lag med vaniljekrem legges mellom lagene og rundt kaken. Pyntes for eksempel med raspet sjokolade.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!