Etter en god middag er det alltid godt med en søt avslutning. Her er en knasende god kake man kan ha på lur i fryseren.
(12-14 porsjoner)
Mørk sjokoladekake:
200 g Bremykt Original
200 g mørk kokesjokolade
4 egg
250 g sukker
150 g hvetemel
Litt Bremykt til smøring av springform (ca.26 cm)
Daimis:
3 eggeplommer
50 g sukker
3 dl kremfløte, pisket til krem
1 dobbel Daim + 1 Daim til å drysse over isen.
1 ss sterk kaffe (kald)
Pynt:
1 dobbel Daim
Sjokoladekake:
Forvarm stekeovnen til 175 °C.
Smelt Bremykt og sjokolade i en kjele på svak varme.
Skill egg, pisk eggehvitene stive. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis.
Bland vekselsvis smeltet sjokolade og hvetemel inn i eggedosisen. Vend tilslutt inn eggehvitene. Ha røra i smurt form og stek på nederste rille ca. 30-35 minutter. Test gjerne med en kakepinne, det skal ikke henge igjen deig. Avkjøl på rist.
Daimis:
Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis, vend inn krem og Daim kuttet i mindre biter. Rør tilslutt inn kaffe. Ha blandingen over den avkjølte kakebunnen, dryss over litt ekstra Daim og sett i fryseren natten over. Pynt med Daim kuttet i litt store biter.
Tips:
Ta kaka ut fra fryseren og sett den i kjøleskapet en stund før servering, slik at isen får en god konsistens.