Ingen over, ingen ved siden av, mamma er dronningen og fortjener kun det beste! Her får du oppskrift på en saftig sjokoladekake, med sjokoladesmørkrem, pyntet med bær, marengs, makroner og nydelige roser.

Ingredienser

(Ca. 10 porsjoner)
Kakebunn:
130 g Bremykt Original eller Bremykt Mykere
150 g mørk kokesjokolade, delt i mindre biter
2 ½ dl vann
300 g sukker
350 g hvetemel
1 ½ ts natron
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 klype flaksalt
2 ½ dl kremfløte
2 store egg, romtemperert
Sjokoladesmørkrem:
200 g mørk sjokolade
400 g Bremykt Original, litt romtemperert (evt. Bremykt Mykere)
300 g melis
70 g kakao
1 pk friske bringebær
Pynt:
Spiselige roser, bringebær, makroner og marengs

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Forvarm stekeovnen til 175 ˚C, over og undervarme. Smør en liten hjerteform (ca. 20 cm x 7 ½ cm), strø med hvetemel, dunk av det overflødige. Bruk ev. en liten springform.
Ha Bremykt, sjokolade, vann og sukker i en stor kjele. Varm opp til det så vidt koker, rør til en glatt masse og avkjøl ca. 5 minutter. Visp sammen fløte og egg, rør inn i sjokoladeblandingen. Bland de tørre ingrediensene (utenom flaksalt, som tilsettes til slutt) sikt over og pisk til en glatt deig. Hell deigen i hjerteformen og stek på midterste rille ca. 40 minutter. Test gjerne med en kakepinne, det skal ikke sitte deig igjen på pinnen. Avkjøl i formen.
Sjokoladesmørkrem:
Smelt sjokoladen over vannbad på middels sterk varme og avkjøl (sjokoladen skal være lun og rennende). Pisk sammen Bremykt, melis og kakao til en kremet konsistens. Tilsett smeltet sjokolade, pisk videre til en luftig krem. Dersom kremen blir løs sett den kjølig i ca. 5 minutter før den piskes videre.
Del kaken i to og fyll med sjokoladesmørkrem og friske bringebær. Dekk kaken med resten av kremen, lag gjerne et pent mønster på siden av kaken med en skje. Pynt med spiselige roser, bringebær, makroner og marengs
Tips:
Dersom du bruker Bremykt Mykere trenger ikke denne å stå i romtemperatur før den piskes.
Slik lager du marengs:
Bruk en del eggehvite og to deler sukker (50 g eggehvite og 100 g sukker). Ha det i en ildfast bolle, over en kjele med kokende vann. Bollen skal ikke komme i kontakt med vannet. Pisk sammen til massen er litt luftig og alt sukkeret har smeltet. Pisk videre i en kjøkkenmaskin eller med en håndvisp til marengsen er kald. Farg etter ønske og bruk ulike sprøytetupper for ulike fasonger. Sett små marengstopper på et bakepapirkledd stekebrett og stek ved ca. 70-80 grader, i 3-4 timer eller til marengsen er tørr.