Bremykt Logo
Loading content...

Ingredienser

Sjokoladekake:
2 Egg
250 g Sukker
125 g Bremykt Steke og bake
3 dl Kefir
1,5 ts Natron
1 ts Vaniljesukker
3 ss Kakao
100 g Hvetemel
Bringebær smørkrem:
200 g Bremykt steke og bake
500 g Melis
250 g Bringebær
Litt sitronsaft ( smak deg fram )

Fremgangsmåte

1. Smelt bremykt steke og bake, og avkjøl
2.Visp eggedosis luftig ( til det kommer luftbobler ) av egg og sukker.
3. Hell i det smelta smøret i eggedosisen.
4.Sikt inn alt det tørre vekselsvis med kefir til du får en glatt og fin røre.
5. Fyll formen ( 15cm ) 2/3. Det blir litt røre til overs, men du kan også bruke en større form, bare juster steketiden.
6. La stå i ca 35-40 min, på 180 grader ( avhenging av ovn )
7. Pisk romtemperert bremykt steke og bake sammen med melis til du får en fin smørkrem.
8. Ha bringebær i en blender til det blir en purè, ha i litt sitronsaft.
9. Hell purèen oppi smørkremen og bland.
10. Del kaken i 2 og ha smørkrem i midten og dekk kaken med resten av kremen.
11. Smelt hvit sjokolade og ha det i en sprøytepose. Sprøyt ut ringer, streker og kruseduller på aluminiumsfolie og putt i fryseren til det er stivnet, ha det så over på kanten av kaken, gjerne litt høyere enn det kaken er.
12. Pynt med blomster om ønskelig.
13. Nyt,nyt,nyt!

Loading content...