Hvorfor ikke feire sommeren og invitere dine beste venner på en nydelig halvt påkledd nakenkake, med smak av sjokolade og friske bær, pyntet med luftig Bremyktkrem og spiselige blomster.

Ingredienser

(ca. 16 porsjoner)
Sjokoladekake, to bunner
150 g Bremyktl, smeltet
3 egg
3 ½ dl helmelk
3 ½ dl varmt vann
450 g hvetemel
80 g kakao
5 dl sukker
1 ts salt
2 ts bakepulver
2 ts strøkne natron
2 ts vaniljesukker
Litt smeltet Bremykt til smøring av former
Sjokoladekrem
200 g romtemperert Bremykt
200 g melis
300 g smeltet kokesjokolade
300 g jordbær, renset og delt i skiver
Ca. 200 g friske bringebær
Luftig Bremyktkrem
225 g Bremykt
375 g melis
1 ts vaniljesukker
4 ss kremfløte
Pynt:
Spiselige blomster, for eksempel Blomkarse og Stemorsblomst
Evt. hermetisk fersken eller klementin til pynt
Evt. litt physalis eller friske bær

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 ˚C.
Sjokoladekake, 2 bunner:
Bland sammen de tørre ingrediensene til kakebunnene og bland med de våte. Pisk godt sammen og fordel på to godt smurte springformer (ca. 24 cm). Stek på midterste rille 25-30 minutter, test med en kakepinne, det skal ikke sitte igjen deig på pinnen. Dekk til med litt bakepapir mot slutten av steketiden. Avkjøl kakebunnene i formene, ca. 15 minutter, snu de forsiktig på rist. Avkjøl helt.
Sjokoladekrem:
Smelt sjokolade over vannbad på svak varme, sett til siden. Pisk sammen Bremykt og melis til det er luftig. Skru ned hastigheten og spe med rennende avkjølt sjokolade. Bruk en slikkepott og ta ned evt. sjokolade som legger seg rundt kanten på miksebollen. Pisk til det er kremet og luftig.
Luftig Bremyktkrem:
Pisk Bremykt til det er luftig, spe med litt og litt melis blandet med vaniljesukker til en litt fast krem. Tilsett fløte, pisk litt videre til kremen er glatt og luftig.
Montering:
Del sjokoladebunnene i to slik at det blir fire deler. Legg først en bunn på et kakefat, ha over litt sjokoladekrem og smør forsiktig utover (la det være ca. 1 cm igjen til kanten som er uten krem). Legg på friske jordbær og bringebær. Gjenta to ganger (slik at det blir tre lag med fyll), avslutt med bunn uten sjokoladekrem på toppen. Sett kaka kjølig minst 30 minutter.
Smør et tynt lag med Bremyktkrem på kaka. Pynt med spiselige blomster og gjerne litt hermetisk frukt, physalis eller friske bær.
Tips:
For en litt syrlig kake, ha litt lemoncurd i ett av lagene.
Varier gjerne med andre typer bær som blåbær og rips.
Dersom du ønsker en ekstra høy kake, bruk mindre springformer. Stikk gjerne 3-4 trepinner gjennom lagene slik at bunnene holder seg fint på plass. Ta ut pinnene etter at kaka har stått kjølig, før siste pynting.
Sjekk at blomstene du pynter med er spiselige (de skal ikke være sprøytet). Bruk for eksempel: Roser, Stemorsblomst, Nellik, Lavendel, Løvetann, Ringblomst, Agurkurt, Geitrams og Blomkarse.
Disse bør man styre unna, da de er giftige:
Gullregn, smørblomst, hundekjeks, liljekonvall og rhodoendron m.fl.