Saftig sjokoladekake med romsmørkrem
300g sukker
125g bremykt
300g hvetemel
2egg
2 dl melk
2 ts bakepulver
3 ss kakao
Krem
1 pl kokesjokolade
300 g melis
200g bremykt
1/2 dl kaffe
Rom essens 4-5 dråper
1. Rør smør og sukker hvitt
2. Ha oppi 1 egg og vent til det har blandet seg med smørblandingen før du har opp i det andre.
3. Bland og sikt hvetemel, bakepulver og kakao.
4. Ha melk og melblandingen opp i bollen vekselvis.
Bruk den største springformen og stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i 30 - 45 min. Sjekk med en pinne om kaka er ferdig.
Krem
1. Smelt sjokoladen i microen eller vannbad.
2. Bland sammen melis, margarin, kaffe med en mikser.
3. Ha i sjokoladen og romdråpene og rør godt.
Du kan velge om du vil ha ett eller to lag på kaken. Jeg pleier å bruke to lag og liker å pynte med kremen så lager 1 1/2 posjon krem. Kaken MÅ være helt kald når du har på kremen.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!