Jeg vet selv av erfaring at å få en sjokoladefontant til å bli perfekt er langt ifra enkelt! Men i denne oppskriften skal du gjøre noe unormalt, nemlig fryse de før steking...
- 180 gram smør (bremykt steke og bake)
- 200 gram mørk sjokolade (minst 70% kakao)
- 6 egg
- 175 gram sukker
- 100 gram hvetemel
1) smelt smøret og sjokoladen på svak varme i en kjele
2) visp egg og sukker til en luftig eggedosis
3) når det er blitt skikkelig eggedosis tilsetter du smør-og sjokolade blandingen under omrøring
4) vend inn hvetemelet
5) finn frem ca 15 muffensformer og sett utover på kjøkkenbenken
6) fyll formene ca 3/4 fulle og sett de i fryseren til over natten (eller minst 2 timer om du har det travelt)
Stek fondantene på 200grader (varmluft) i 6 minutter.
Pass på at de ikke stekes for lenge for da blir de ikke rennenes inni som de skal være. Hvert sekund teller her.
Serveringstips til fondantene:
- Jordbær-syltetøy
- Melis
- Vanilje-is
----------
Å det som er veldig smart med denne oppskrifta er at om du bare vil ha 4 fondanter den ene dagen, så kan bare resten ligge i fryseren til en annen gang du vil ha.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!