Denne tidsriktige kaken er som et kinderegg: en vet ikke hva som er inni før man åpner den:-) Og i tillegg er alle gode ting tre: Deilig fondant, saftig sjokoladekake og ubeskrivelig smakfull krem. Alle sjokoladeelskere vil ELSKE denne!!! Den holder seg saftig i kjøleskapet i flere dager.

Ingredienser

Kakebunn
4 1/2 dl vann
6 ss bakekakao
400 g Bremykt
700 g sukker
1 ss vaniljesukker
300 g crème fraîche
4 egg, sammenpisket
2 ts natron
550 g hvetemel
Krem
300 g romtemperert Bremykt
500 g melis
5 ss bakekakao
1 eggeplomme
Pynt
1 pakke hvit fondant. Rød og svart konditorfarge.

Fremgangsmåte

Kakebunn:
1. Rør vann og kakao godt sammen i en gryte. Kok opp og tilsett Bremykt.
2. Når Bremykt har smeltet: hell blandingen over i en kjøkkenmaskin og tilsett sukker og vaniljesukker. Visp godt sammen.
3. Tilsett crème fraîche, og kjør blandingen litt til, før du tilsetter eggene.
4. Tilsett natron og sikt inn hvetemelet i 2-3 omganger. Kjør blandingen til en jevn røre.
5. Fordel kakerøren i den bakepapirkledde kakeformen og stek den på 200 grader på midterste rille i ca. 30 minutter,.
NB! Jeg brukte en fotballform, men en kan også bruke en vanlig rund kakeform. Ingrediensene kan da halveres.
Krem:
1. Kjør Bremykt i kjøkkenmaskinen til det blir mykt og fint.
2.Sikt i melis og kakao, og visp det til en jevn blanding.
3.Tilsett eggeplommen og kjør maskinen til kremen blir luftig og fin.
Pynt:
1. Ca 1/10 av fondanten farges svart med konditorfarge. Resten av fondanten deles i to like store deler. Den ene store delen farges rød, men den siste forblir hvit.
2. Kjevle to tynne, store halvsirkler av den røde og den hvite fondanten. (Bruk litt mel på underlaget hvis fondanten er klissete). Disse legges forsiktig på kaka.
3. Den svarte fondanten trilles til en tynn pølse og kjevles deretter ut til et tynt rektangel. Denne legges over hele skøytekanten mellom den røde og hvite fondanten på kaka. Avslutt det hele med å legge en svart sirkel, pluss en liten hvit midt på kaka (se bilde). Skjær bort fondanten som er til overs nederst på kaka med en skarp kniv.
Da gjenstår det bare å nyte kaka!!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!