Bremykt Logo
Loading content...

Ingredienser

BUNN:
4 egg
4,5 dl sukker
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
3 ss kakao
250 g smør, smeltet og avkjølt
2,5 dl rømme
GLASUR:
00 g smør
1 dl fløte
100 g melis
200 g Melkesjokolade

Fremgangsmåte

Oppskriften passer til en langpanne på cirka 25 x 35 cm. Kle formen med bakepapir. Varm ovnen til 180 grader.
Rør egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao. Bland det avkjølte smøret inn i eggedosisen. Bland det tørre inn i eggedosisen vekselvis med rømme. Rør til røren blir jevn og fin.
Hell røren over i formen, og stek kaken midt i ovnen i cirka 30-35 minutter. Sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig stekt (litt myk i midten er bare godt). La kaken få avkjøle seg mens du lager glasuren.
Smelt smøret til glasuren i en kasserolle. Tilsett fløte og melis, og la det få et skikkelig oppkok under omrøring. Trekk kasserollen til sid og rør inn sjokoladen i biter. Glasuren skal bli blank og elastisk.
Bruk en kakepinne og stikk flere små «hull» i kaken (slik at glasuren trekker ekstra godt inn). Bre over glasuren. Dryss over eventuell pynt og server kaken med det samme, eller oppbevar den kjølig frem til servering.

Loading content...