Saftig sjokoladekake med sjokoladefudge, og smørkrem!
Kake:
4dl mel
4dl sukker
2dl bakekakao
1 1/2ts bakepulver
1 1/2ts natron
1 knipe salt
2egg
2 dl kaffe
2 1/2dl melk
1 1/2dl smelter Bremykt
1ts vaniljepaste(helst bourbon vaniljepaste)
Sjokoladefudge:
I boks(397g) søtet kondensert melk
200g mørk kokesjokolade
100g lys kokesjokolade
Smørkrem:
150g Bremykt
400-500g melis
2-4ss bakekakao(smak til for ønsket sjokoladesmak)
1ss vaniljepaste
2ss sterk kaffe(kan sløyfes)
Forvarm ovnen på 180grader.
Kake:
1.Smør kantene på en liten langpanne og ha bakepapir i bunnen
2. Bland alle de tørre ingrediensene(mel, sukker, kakao, bakepulver, natron og salt) i en stor bolle.
3. Smelt Bremykt
4. Tilsett egg, melk, Bremykt, kaffe og vaniljepaste og rør til du får en flytende og klumpefri røre.
5. Hell røren i den smurte formen.
6. Bakes i 35-45min(Forskjellig fra stekeovn til stekeovn).
7. Avkjøl kaken.
8. Når kaken er avkjølt, stikk hull i den med enden av en tredsleiv.
Sjokoladefudge:
1. Bland alle ingrediensene i en kjele og smelt på lav/middels varme.
2. Hell over den hullete kaken.
3. Avkjøl (tar ca en time).
Smørkrem:
1.Pisk alle ingrediensene sammen til du får en klumpfri smørkrem. Smak til med ønsket mengde kakao.
2. Smør over den avkjølte kaken.
3. Pynt kaken med nøtter, strøssel, kokos, nonstop, sjokoladehjerter, jordbær, det du måtte ønske:)
4. NYT!
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!