Denne sjokoladekaken er en storslager i familien og vennegjengen. Får alltid spørsmål om å bake denne fordi den er så saftig og luftig, har god sjokomadesmak og passer til alle anledninger. Kan også fryses, anbefaler da å ta kakestykket ett minutt i mikroen og legg til litt vaniljeis så smaker det himmelsk.

Ingredienser

4 egg
9 dl Farin
1 beger lett rømme
1 beger Bremykt (stor boks)
2 ts natron
2 ss vaniljesukker
1 ts kanel
8 ss kakao
9 dl hvetemel
4,5 dl vann
Glasur:
125 gr smeltet smør
1 ts vaniljesukker
3 ss kakao
3 ss sterk kaffe
Melis til passe konsistens
Kokos til pynt
Stekes ved 200 grader, ca. 30 minutter.

Fremgangsmåte

Bremykt settes frem minimum 3 timer før baking. Jeg liker å sette den frem på morgenen når jeg skal bake på ettermiddagen.
Mål opp alt det tørre.
Sett på ovnen før du starter å bake.
For beste og saftigste resultat røres alt for hånd. Ved bruk av kjøkkenmaskin må det tilsettes mye mer væske for å få røren flytende.
Egg og farin røres sammen.
Tilsett rømme og Bremykt. Bremykt skal være helt flytende da det har stått fremme og fått romtemperatur.
Alt det tørre siktes i.
Rør rolig samtidig som du tilsetter væske. Røren skal være flytende, ikke tykk, når du heller den over i en smurt langpanne.
Settes midt i stekeovnen.
Sjekk kaken etter ca. 25 minutter med bakepinne. Bakepinnen skal gli enkelt ned og opp når kaken er ferdig stekt.
Stekes den for lenge blir den tørr.
La kaken hvile i 30-60 minutter før du begynner med glasuren.
Bland smeltet smør og kaffe sammen.
Sikt melis og vaniljesukker opp i en bolle.
Tilsett det smeltede smør- og kaffeblandingen.
Ved tilsetting av mer melis så må dette også siktes i, til du får den konsistens du ønsker.
Ønskes litt mer flytende glasur kan bittelitt vann tilsettes.
Pynt med kokos, eller andre toppinger du måtte ønske.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!