En utrolig lettlaget sjokoladekake med kefir som kan lages mange dager i forveien. Kakerøren inneholder ikke egg og kan lages glutenfri.
Kakebunn:
100 gr smeltet Bremykt
1 dl brunt sukker
2,5 dl vanlig sukker
2 ts vaniljesukker
5 dl kefir
2 ss kakao
6 dl hvetemel
2 ts natron.
Sjokoladekrem:
700 gr romtemp Bremykt
500 gr melis
3 ts vaniljesukker
1 glass Hapå
100 gr smeltet og litt avkjølt mørk sjokolade + 4 ss kakao.
Ca 300 gr friske bær til pynt.
Forvarm ovnen til 160 grader, gjerne varmluft.
Kakebunn:
1. Bland smør, sukker, vaniljesukker og kefir i en bolle og rør godt. Du kan bruke mikser men går like greit og røre for hånd.
2. Bland inn kakao, hvetemel og natron. Rør til klumpene med hvetemel er borte.
3. Smør en springform på 24-26 cm i størrelse.
4. Stek kaken midt i ovnen ca 1 time.
5. Avkjøl.
Sjokoladekrem:
1. Ha smør, melis, vaniljesukker i en bolle og miks det til det er luftig.
2. Tilsett Hapå, smeltet sjokolade og kakao og miks til alt er rørt ut og er luftig.
3. Del kaken enten i 2 eller 3 og ha litt krem i hvert lag.
4. Pynt med resten av kremen utenpå. Bruk gjerne sprøytepose.
5. Pynt med masse friske bær på toppen.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!