Bremykt Logo

Denne sjokoladekaken er veldig saftig, samtidig er den luftig og ikke tett/kompakt som mange sjokoladekaker har lett for å bli.

Ingredienser

125 gram Bremykt Steke og Bake
1 dl vann
3 ss kakao
1 ts vaniljesukker
4 egg
250 gram sukker
150 gram hvetemel
3 ts bakepulver
Sjokoladekakekrem:
2 egg
1 dl kremfløte
135 gram sukker
50 gram kokesjokolade
125 gram Bremykt Steke og Bake
1 ts vaniljesukker
-----------------------------------
Kokosjokolade for raspet pynt
Bringebærsyltetøy for fyll
--------------------------------------

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en gryte og tilsett vann, kakao og vaniljesukker. Ta gryten av platen og pisk inn 4 eggeplommer med elektrisk mikser. Ha så i sukker, mel og bakepulver. Rør røren glatt og klumpfri. Pisk eggehvitene til hvitt skum. Vend dette inn i røren til slutt. OBS! Vendes forsiktig inn i røren slik at ikke luften fra eggene går ut. Ha røren i en rund form på 24 cm i diameter med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 45 minutter. Avkjøl kaken i formen. Ta den ut og fjern bakepapiret. Del kaken i to bunner.
Til kremen:
Ta kremfløte, egg og sukker i en gryte. Gi blandingen en oppkok under omrøring. Ta gryten av platen og rør i oppdelt sjokolade til den smelter. Ha så i smør og vaniljesukker. Rør til smøret har smeltet og blandingen er glatt og klumpefri. Sett kremen i kjøleskapet i minst 2 timer. Pisk den så litt opp til den er luftig og lysere i fargen.
Smør et tynt lag på den delte bunnen, 2-3 mm, med bringebær syltetøy. Smør så over et lag med sjokoladekrem. Sett kaken sammen og pynt kaken med resten av kremen og dryss over raspet sjokolade til pynt.
Kaken er holdbar i kjøleskapet og den kan også fryses.
PS! Kremen MÅ stå i kjøleskapet før den piskes opp, ellers blir den for tynn i konsistensen. Pass på at kaken er helt avkjølt før du tar på kremen.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!