Super saftig sjokoladekake toppet med deilig knasende salt popcorn

Ingredienser

Bunn:
2 dl vann
3 ss kakao
200 gr bremykt
350 gr sukker
2 egg
275 gr mel
1 ta natron
2 dl kulturmelk
Klype salt
Krem:
300 gr bremykt
300 gr melis
4 ss kakao
2 dl kaffe
Karamellisert popcorn
100 gr smør
100 gr lys sirup
100 gr brunt sukker
1 ta salt
1ts natron
80 gr popcorn.

Fremgangsmåte

Bunn, kok opp vann og bremykt, tilsett kakao og rør det glatt. Avkjøl. Rør inn sukker. Tilsett eggene. Ett og ett. Sikt inn det tørre. Rør inn kulturmelk. Fordeles på to kakebunner på 20 cm. 180 gr ca 30/40 min.
Avkjøles.
Krem, rør ut kakao i kaffe.
Pisk smør og melis i kjøkkenmaskinen i 10 minutter til lyst og luftig smørkrem. Ha i kaffe/kakao blandingen.
Popcorn;
Smelt smøret, ha i sirup og sukker og kok det i 3- 4 minutter. Må bli gylden. Ta av platen. Tilsett salt og natron og rør godt.
Ha i popcornet og rør godt. Stek i ovnen på 150 gr i 10 min. Avkjøl.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!