Saftig og fyldig to-lags sjokoladekake som er både sukkerfri og glutenfri . Men det er umulig å merke forskjell .

Ingredienser

Det du trenger til selve kaken er :
100 gram lyst mandelmel
30 gram mørk bakekakao
2 ts. bakepulver
2 ts. johannesbrødkjernemel
stevia vaniljedråper
Litt salt
150 g grovhakket mørk sjokolade
120 gram sukrin
3 egg
100 gram bremykt
1 hel vaniljestang
1/2 dl. sterk kaffe
2 ss. fløte
1/2 dl. helmelk
Fyll i midten ; pisk krem av 1 dl fløte 2 ts funlightsaft
Fyll på toppen ; pisk krem av 1-2 dl fløte 2 ss kakaopulver , litt søtning

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 grader.
Bland sammen bakekakao, mandelmel, johannesbrødkjernemel, bakepulver, salt og noen dråper med steviadråper med vaniljesmak .
Ta en ny bakebolle og lag eggedosis av egg, sukrin og frøene i vaniljestangen.
Du deler den bare på langs og skraper ut innholdet med en liten skarp kniv .
Smelt smøret.
Når eggedosisen har fått en luftig konsistens, tilsetter du bakekakao- og melblandingen.
Rør godt og tilsett så kaffe, helmelk og fløte i en tynn stripe til deigen.
Tilsett også det smeltede smøret i en tynn stripe mens du rører godt.
Ha i den hakkede sjokoladen .
Stekes i ca 35-40 minutter avhengig av form og ovn .
Jeg laget kakebunnen dagen før og satt i kjøleskap før for å avkjøle den skikkelig for kunne dele den i to enklere men du kan kan selvsagt å lage to bunner. Gjerne doble oppskriften .
Denne kaken smaker også mye bedre dagen derpå.
Kremen som er i midten er ca 1 dl pisket kremfløte med en miniskvett med bringebær funlight saft , for å få litt mer spennende smak !
Til kremen på toppen , da pisket jeg en lett og luftig krem av ca 1 dl kremfløte , og rørte inn ca 1 ss sukrinmelis og 1 strøken ss kakaopulver .
Smak underveis mens du blander . Må ikke bli for søt !
Smør den luftige kremen lett utover hele kaken !
Pynt med jordbær og lag mønster med smeltet sjokolade . Og rett i kjøleskapet (munnen) med den.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!