Dette er en mørk og saftig sjokoladekake med en kremost topping som avrunder den skarpe sjokoladesmaken.

Ingredienser

Sjokoladekake
330 g hvetemel
100 g kakao
1,5 ts bakepulver
0,5 ts salt
4,25 dl skummet kulturmelk
2 ts vanilje extract
500 g sukker
170 g Bremykt steke og bakesmør
3 egg
Kremost frosting
115 g bremykt bake og steke smør
200 g naturell kremost
2 ts vanilje extract
450 g melis
Sjokoladetopping (valgfritt)
100 g sjokolade (helst mørk)
0,5 ts flott eller kokosolje

Fremgangsmåte

1. Start med å måle opp alle ingrediensene.
2. Sikt sammen mel, bakepulver, salt og kakao (Husk å bland i vaniljesukkeret nå, om du ikke har vanilje extract). Visp det godt sammen!
3. I en liten skål, visper du sammen skummet kulturmelk og vanilje extract (om du bruker extract).
4. I en stor bolle, pisker du sammen sukker og smør, på lav hastighet. Etter hvert har du på full styrke og pisker til du får en kremet konsistent (men den vil bli kornete).
5. Visp inn kulturmelken. Nå vil det bli litt klumper, men det gjør ikke noe!
6. Bland i ett og ett egg.
7. For hånd visper du inn litt og litt av melblandingen.
Røren vil bli veldig tykk og litt klumpete.
8. Ha bakepapir i to rundformer på 24 cm, eller bruk samme form to gang.
9. Ha halvparten av røren i en form og stek kaken i ca. 30 min på 180 grader, midt i ovnen.
10. La kaken hvile i formen i ca. 10 min. Deretter har du den over på en rist. Stek så kake nr. 2, på samme måte.
La kakene hvile på rist, til de er helt romtempererte.
Lag så kremost frosting.
11. Pisk smør, til det blir fluffy. Ha i kremost og pisk videre. Deretter har du i vanilje extrakt. Visp så inn litt melis om gangen.
12. Når kakene er romtemperert, del hver del i 2.
13. Fyll så med frosting mellom hvert lag, men ikke bruk for mye frosting, da du må ha litt til å dekke rundt kaken.
14. Siste steget er valgfritt!
Smelt sjokoladen i vannbad, bland i 0,5 ts kokosolje eller Flott fett.
Fordel den flytende sjokoladen over kaken. Forsiktig bruk en slikkepott til å bre sjokoladen over kaken.
Til slutt drysset jeg litt melis på toppen av kaken.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!