Bremykt Logo

Den deilige sjokolade bløtkaken har et luftig sukkerbrød fylt med smakfull pisket kremfløte, sjokoladekrem og appelsinmarmelade dekket med fristende bringebær og kremroser. Kaken er for formen 19 cm diameter.

Ingredienser

Ingredienser til bunnen:
5 store egg (skill eggeplommer og eggehviter)
150 g hvetemel
150 g sukker
3 ss kakao
1 ts bakepulver
1 ts vaniljeessens
skall av en appelsin
30 g av mørk sjokolade (60%) (riv den til pulver)
Ingredienser for å fukte sukkerbrødet:
250 ml ferskpresset appelsinjuice
3 ss sukker
1-2 ss appelsine likør Cointreau (valgfritt)
Ingredienser til fyll og kremen:
4-6 ss appelsinmarmelad med skal
100 g mørk sjokolade (60%)
100 g melkesjokolade
300 g kremfløte ​​(32%)
Ingredienser for sjokoladeglasur/ganache :
200 g melkesjokolade
100 g mørk sjokolade (60%)
350 g kremfløte ​​(32%)
Ingredienser til pynt:
100 g Bremykt
1-2 ss Sheridans likør (valgfritt)
sjokolade ganache
bringebær

Fremgangsmåte

Fremstilling av impregnering (likør/sirup) :
Tilsett appelsinjuice og sukker i en liten kjele. Kok til sukkeret er oppløst (ca 2-3 minutter) og la den avkjøles. Tilsett likør og rør.
Fremstilling av sjokoladeglasur/ganache:
Varm fløte i en kjele eller mikrobølgeovn på svak varme. Hell den over en bolle med sjokolade. Rør til du får en glatt glasur.
Fremstilling til bunnen:
Sett stekeovnen på 170 ° C. I en kjøkkenmaskin, pisk eggehviter til skummet, gradvis tilsett sukker og pisk til luftig og stabil konsistens (tykk og blank).
Tilset eggeplommer en om gangen og fortsett å bland. Tilsett siktet mel, kakao, bakepulver, skall av appelsiner, sjokolade pulver, vaniljeessense og bland det forsiktig med en slikkepott.
Ha røren i en smurt springform ca. 20 cm i diameter og sett den i forvarmet ovn og stek i ca. 45-50 minutter.
Sjekk om bunnen er ferdig ved å stikke en tannpirk inn i den. Er den tørr er den ferdig. Sukkerbrødet avkjøles litt, og tas ut fra formen og settes på en rist og avkjøles helt. Del kaken i tre bunner.
Impregner hver bunn med likør/sirup og fyll den med appelsinmarmelade. Bre marmeladen utover i et jevnt lag.
Fremstilling av kremen og kake montering:
Smelt sjokoladen i et vannbad, og avkjøl i ca 10-15 minutter. Pisk kremfløten til krem. Den skal være skinnende hvit og glatt. Tilsett smeltet sjokolade og bland forsiktig.
Legg den nederste delen av kakebunnen på fatet kaken skal serveres på og dynk med appelsinjuice. Legg på et godt lag med appelsinmarmelade.
Legg på et lag med sjokoladekrem og stryk ut med en palett eller stekespade. Fordel sjokoladekremen jevnt over hele kaken. Gjenta prosessen med neste kakebunn. På toppen, bruk sjokolade ganche til slutt. Ha på resten av sjokolade ganchen og stryk den rundt kaken, slik at den er helt dekket.
Pynt kaken etter eget ønske, gjerne med bringebær eller kremroser.
Fremstilling av sjokoladeglasur/ganache:
Varm fløte i en kjele eller mikrobølgeovn på svak varme. Hell den over en bolle med sjokolade. Rør til du får en glatt glasur.
Fremstilling av kremroser:
Rør Bremykt til fluffy substanse i ca 2-3 minutter og tilsett resten av sjokoladeganachen. Ha i 1-2 spiseskeer alkohol og bland godt til en kremet konsistens. Hell kremen i en konditorpose og dekorér.
Før servering kan kaken settes fra et kjøleskapet (ca. 15 minutter før), slik at kremen blir enda mykere.
Bon appetitt! )

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!