Saftig sjokoladekake med frisk og luftig bringebær mosse

Ingredienser

Kakebunnen:
2 egg
1 dl melis
1 dl brunt sukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
3 ts vaniljesukker
1 ts himalayasalt
2 ss kakao
100 g bremyk
2 dl kefir
ca 2 1/2 dl hvetemel
Bringebær mosse
400 g bringebær
5 plater gelatin
4 – 6 honning
2 + 2 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
2ss vaniljesukker
½ ts himalayasalt
½ dl vann

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Sett ovnen på 175 grader. Mål opp 100 g Bremyk og la det stå på benken til temperering. Ha egg, brunt sukker og melis i en miksmasterbolle og sett den på fult, la den stå å piske eggedosis i ca 15 minutter. Mens eggedosisen pisker, kler du en spring form med bakepapir i bunnen og smører den godt. Sett maskinen på 1 og sikt inn det tørre og ha i det våte vekselsvis til alle ingrediensene er i røren. Rør godt slik at alt blir godt blandet, jeg setter maskinen på tre innimellom, slik at det blander seg skikkelig. Prøv å ikke slå ut luften i røren. Hold igjen litt av melet og tilpass hvor mye du trenger, røren skal være som en rennende eggedosis. Hell røren i formen og sett den i forvarmet ovn på 175 grader i ca 35 - 45 minutter, sjekk kaken med en kake pinne. La kaken avkjøles. Denne kaken er også god om den ikke er helt gjennomstekt.
Bringebær mosse:
Legg gelatinplatene i kalt vann. Kok opp vann og honning, trekk kjelen av platen og sørg for at honning og vann er godt blandet. Klem vannet ut av gelatin platene, en av gangen, og ha de i kjelen og rør godt til alt er godt oppløst. La dette stå på benken og kjøle seg, rør av og til. Det er viktig at denne ikke er for varm, så om du vil kan du sette den litt i kjøleskapet, men husk å røre! Så var det bringebærene, du kan gjerne bruke frosne, og tine dem i kjøleskapet over natten. Kjør bringebærene med stavmikser, og klem det igjennom en grovmasket sil, slik at du får ut bringebær pure uten stener. Pisk inn sukkerlaken med gelatin i pureen, pass på å røre godt slik at du ikke får gelatinklumper. Pisk kremfløten til krem med 2 ss vaniljesukker. Skjær inn bringebær pureen inn i den ferdigpiskede kremen og ha det i sprøyteposer og sette det kjølig.
Slik monterer du kaken:
Vent til bunnen er kald, og skjær den i midten på langs. Ha bunnen på et serveringsfat og sett på ringen fra spring formen. Sprøyt på bringebær mosen, og sett kaken i kjøleskapet i to timer. Før du tar kaken ut av kjøleskapet, dynker du lokket til kaken forsiktig med melk. Når mossen er stivnet tar du av formen forsiktig, ok kaken er klar for servering. Oppbevares i kjøleskap

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!