Verdens beste sjokoladekake fylt med deilig, syrlig pasjonsfruktmousse. Kaken er den perfekte blanding av søtt, syrlig, friskhet og dekadense.
Bunn:
4 egg
350g sukker
200g Bremykt
80g kakao
200g mel
2ts vaniljesukker
1ts vaniljeessens
2ts bakepulver
1,5dl crème fraiche
Litt pasjonsfruktpuré til dynking
Sjokoladeganache:
250g mørk kokesjokolade
2,5dl kremfløte
Pasjonsfruktfyll:
2 gelatinplater
1ss kokende vann
1dl pasjonsfruktpuré
1,5dl kremfløte
1ss vaniljesukker
1ss melis
Bunn:
1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
2. Smelt smøret i en kjele, og bland inn kakaopulveret.
3. Bland smørblandingen inn i eggedosisen.
4. Bland i resten av ingrediensene til du får en jevn og fin røre.
5. Hell røren over i en rund bakeform (24cm) og stek midt i ovnen ved 180 grader i ca 40 minutter.
6. Del kaken i to lag mens den enda er varm, og pensle pasjonsfruktpuré utover. Dette gjør kaken ekstra saftig, og gir litt ekstra pasjonsfruktsmak i sjokoladekaken.
Sjokoladeganache:
1. Varm fløte i en kjele. Fløten skal ikke koke.
2. Hell den varme fløten over sjokoladen, og rør til du får en glatt glasur.
Pasjonsfruktfyll:
1. Legg gelatinplatene i bløt i noen minutter, før du klemmer ut vannet.
2. Pisk krem av vaniljesukker, melis og kremfløten. Tilsett så pasjonsfruktpuréen.
3. Kok opp vann, og bland gelatinplatene ut i vannet.
4. Bland litt av kremen i gelatinen, før du tilsetter hele gelatinblandingen i kremen.
5. La stivne i minst 2 timer, gjerne over natten.
Smør et tykt lag med pasjonsfruktmousse mellom de to lagene med sjokoladekake når kaken er nedkjølt. Hell over sjokoladeganache. Dekorer gjerne med friske bær for å gi den litt farge. Nyt!
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!