Denne kaka har en klar og god smak av sjokolade og pistasj, med den søte melkesjokoladekremen får en en perfekt balanse mellom søtt og salt.

Ingredienser

Sjokoladebunn:
2 store egg
200 g sukker
120 g smør
200 g mel
30 g bakekakao
280 g kulturmelk
1, 5 ts bakepulver
1 , 5 ts vaniljesukker
Ei klype salt
Pistasjbunn:
150 g smør (romtemp.)
150 g sukker
3 egg (romtemp.)
120 g mel
60 g usaltet pistasjnøtter
2-3 klyper maldonsalt
1 ts bakepulver
Sjokoladekrem:
200 g smør (romtemp.)
500 g melis
3 egg (romtemp.)
200 g melkesjokolade
Pistasjkonfekt:
400 g marsipan (høy mandelprosent)
60 g usaltet pistasjnøtter
2 klyper maldonsalt
200 g selskapssjokolade
Marsipankuler:
50 - 100 g marsipan
spiselig gullstøv

Fremgangsmåte

1 Start med sjokoladebunnen, smelt smør og sett til side. Pisk eggedosis og vend vekselvis alle ingrediensene i eggedosisen. Husk å sikte de tørre ingrediensene. Ha røra i en 22 cm springform og stek på 190 grader i ca 30 min. Avkjøl.
2 Lag pistasjbunnen ved å piske smør og sukker hvitt, tilsett ett egg om gangen mens kjøkkenmaskinen går på lav. Knus pistasjnøttene i stavmikser og ha de sammen med saltet i røra, sikt så de resterende tørre ingrediensene og vendt alt sammen. Ha røra i en 22 cm springform og stek på 190 grader i ca 25-30 min. Avkjøl.
3 Lag pistasjkonfekten, knus pistasjnøttene i en stavmikser og bland inn saltet. Kna det inn i marsipanen, hold av litt til pynt. Smelt sjokolade i vannbad. Rull marsipankuler i ønsket størrelse og vend kulene i den smeltede sjokoladen. Legg de på et brett og dryss litt av den knuste pistasjen med salt som du holdt av. Sett kaldt så de stivner.
4 Gullkuler, rull kuler av marsipan og rull den videre i spiselig gullstøv. Sett kaldt.
5 Sjokoladekremen, smelt sjokoladen i vannbad og sett til side. Pisk smør og melis luftig og tilsett et og et egg men kjøkkenmaskinen går. Hell så i sjokoladen (viktig at den ikke er varm) og pisk den litt opp slik at den blir luftig igjen.
6 Montering: Plasser den avkjølte sjokoladebunnen på et fat, legg på med litt sjokoladekrem før du plasserer den avkjølte pistasjbunnen oppå. Dekk kaka med sjokoladekrem og sett kaldt slik at den stivner litt. Ta den så ut og dekorer med pistasjkonfekt og gullkuler.
* smaker best når den har fått stått noen timer i romtemperatur *

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!