Verdens beste oreokake, med en luftig og kremete sjokolade oste fyll. Det er en kake man blir glad i, og passer perfekt til fest
Oreo bunnen
-300 g oreokjeks
-150-175 g smeltet smør
Sjokolade ostekrem
-600 g romtemperert kremost naturell -200 g sukker
-2 ss kakaopulver
-300 g bake sjokolade
-3 dl romtemperertfløte
Glassur (valgfritt)
-50 g smør
-300-500 g melis
-3 ss kakaopulver
-2-3 ss sterk kaffe
Pynt (valgfritt)
-sjokolade/kjeks
-bringebær
-jordbær
-blåbær
Oppskrift
Oreo bunnen
-knus oreo kjeksen
-smelt smøret og deretter bland den inn sammen med kjeksen.
-fordel blandingen i en sprinkelform på omkring 24 cm i diameter. og press den sammen slik at den blir kompakt.
-sett oreo bunnen i kjøleskapet/fryseren mens du klargjør ostefyllet.
Ostefyllet
-smelt sjokoladen over vannbad.
-la deretter sjokoladen avkjøle seg til romtemperatur pisk kremosten til den blir glatt, men den skal ikke skille seg.
-tilsett sukker og bakepulver til kremosten.
-pisk det sammen til det er blandet.
-tilsett sjokoladen og bland sammen.
-tilsett kremfløten, og pisk blandingen til det er en myk og jevn krem.
-fordel den over kjeksbunnen, og la den stå i kjøleskapet i minimum 4 timer.
Sjokolade glasur
-pisk mykt smør lyst og luftig
-pisk inn kakaopulveret
-spe deretter på med kaffe
-pisk deretter inn melis til du liker konsistensen.
pynting
-finn ut hvordan du vil ha kaken
-del opp kjeks/sjokolade
-skjer opp frukt/bær
-bruk kreativiteten din
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!