En deilig sjokoladekake med tre typer sjokolade - kan det bli bedre <3
Bunnen
150 g havregryn
50 g kokosmasse
1 ss honning
1 ss cocosa
75 g Bremykt steke- og bake eller smør, smeltes og blandes inn i granolablandingen
Fyll og pynt
125 g smør
2 dl fløte
200 g mørk sjokolade
300 g sjokolade min 70 % kakao
100 g hvit sjokolade
1/2 dl sterk kaffe
Ingrediensene til bunnen untatt smøret blandes sammen og stekes i ovnen på 150 C som granola, vend litt på den underveis slik at den får en jevn farge. Avkjøles.
75 g smør, smeltes og blandes inn i granolablandingen. Kle bunnen av en springform 22 cm, med plastfolie, trykk ut massen i et tynt lag av formen.
Fyll
Smelt smøret i en kjele og tilsett deretter fløten. Kok opp og ta kjelen av varmen. Hakk sjokoladen (unntatt den hvite, den er til dekor) og bland den nedi den varme smørblandingen til alt er smeltet. Tilsett kaffen og rør til du får en jevn og blank masse.
Hell så røren over bunnen i kakeformen og avkjøl i kjøleskapet i minst 3 t.
Skjær rundt kanten med en skarp kniv for å løsne kaken fra formen.
Dekor
Smelt den hvite sjokoladen og 1 ss coccosa over vannbad og brukte denne som dekor. La kaken stå minst 3 t i kjøleskapet før du dekorerer.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!