Verdens beste og saftigste langpannekake. Jeg pleier å dele kaken - og ender opp med to runde kaker og 14 kakestykker.

Ingredienser

400 g bremykt
4,5 dl vann
6 ss kakao
9 dl sukker
1 beger seterrømme
4 egg
2 ts natron
2 ts bakepulver
9 dl hvetemel
Glasur;
Alternativ 1
100 g smør
6 ss melk
5 ss kakao
2 ts vaniljesukker
350 g melis
ELLER
Alternativ 2
150g smør. Smeltes og avkjøles.
5 ss kakao
6 ts vaniljesukker
6 ss fløte
5 ss kaffe
1 egg
500 g melis

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader.
Ha smør, vann og kakao i en stor kjele og varm det opp til smøret er smeltet. Rør jevnlig.
La kjelen stå på plata, med lav varme.
Rør inn sukkeret og pisk inn rømmen. Pisk inn ett og ett egg.
Rør så inn mel og natron (+bakepulver), til då har en fin jevn blanding.
Ha deigen i en stor papirkledd langpanne, og stek den i ca. 30-50 minutter (veldig avhengig av type ovn).
Sjekk med en nål underveis. Den skal ha helt vanlig sjokoladekakekonsistens.
Og nåååå er det et veiskille...
Her kan dere enten gå for glasuren som hører til og få den saftigste kaka noensinne, eller dere kan gå for en fløyelsmyk variant som også er helt rå!
Førstnevnte gjør at kaka ikke blir så pen, men det kan alltids skjules under masse pynt. Alternativ nummer to er penere å se på, og kaka er uansett saftig, i og med at den har såpass mye rømme i seg.
Alternativ 1:
Ta kaken ut av ovnen og prikk den STRAKS med en gaffel eller kniv over hele kaken, så du får mange små hull overalt.
Hell over den VARME glasuren (Den lages ved å smelte smøret og blande inn alt det andre, og røre det sammen til en glatt masse)
og bre den godt utover. Den vil renne ned i kaken og gjøre den bløt. Avkjøl kaken i kjøleskapet til den er HELT kald. Del opp og nyt.
Alternativ 2:
Bland alt i en mikser. Smøres på kaken når den er avkjølt.
Det ALLER beste er å gå for alternativ 1, for så å legge to bunner oppå hverandre og bruke alternativ 2 til å dekke/pynte kaken med. DA snakker vi kaloribombe, og tidenes beste kake!
Dette er en langpannekake, og jeg lager den også alltid i langpanne, men jeg pleier oftest å skjære den opp i to runde kaker,
som jeg enten pynter hver for seg, eller som jeg legger oppå hverandre (da kan jeg jo ha fyll mellom lagene også...mmmm).
I går ble det to runde kaker (20cm) , og 14 kakestykker ut av denne. I tillegg til endel avkapp,
som også smaker skikkelig digg (det er bare ikke så pent å se på). Ps. Veldig godt sammen med is og bær,
og kan fint brukes som en dessert.
Pynt etter humør og smak!
I går brukte jeg en kurv jordbær (som jeg dyppet i smeltet mørk sjokolade, og svisjet litt hvit sjokolade over), 6 kinderegg,
en pose maispuffer og 5 kindersjokolader.
Forrige gang brukte jeg ett par kurver bringebær, en kurv rips, maispuffer, ferrero rocher, limeskall og tørket bringebær.
Det er bare å pøse på ;)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!