Verdens beste sjokoladekake med et fyll a himmels bringebærsaus og sjokoladekrem, toppet med masse deilige bær og masse sjokolade
Kakebunn( 2 x 24cm firkanta former og 2 x kakerøre)
-Smør(Halvparten bremykt og halvparten melange) 325 g
-Sukker 570 g
-Egg 5 stk
-Mel 475 g
-Frø fra 1 vaniljestang
-Bakepulver 1,5 ts
-Natron 2 ts
-Kakao 90 g
-Smelta sjokolade 50 g
-Kulturmelk 5,5 dl
Sjokoladekrem: ganger denne med 2 til en så stor kake
-Romtemperert Tine Meierismør 400 g og 100 gram bremykt
-Melis 350 g
-Philadelphiaost 50 g
-Egg 1 stk
-Kakaopulver 2 ss
-Smelta sjokolade 200 g
Bringebærsaus:
400 g bringebær(Romtempererte da de skal kjøres i blender)
Kakebunn: Baketid ca 1 time og 30 minutter, avhengig a ovnen. Steikes gjerne dagen føre de skal fylles da det tar lang tid å avkjøle kakebunnene.
1: Sett steikeovnen på 175 grader(over og undervarme)
2: Kjør smør og sukker hvitt i en kjøkkenmaskin
3: Bland alle de tørre ingrediensene og sikt disse i en bolle for seg sjøl
4: Pisk inn 1 og 1 egg om gangen i smør/sukkerblandingen
5: Smelt sjokoladen i et vannbad og ha denne i røren
6: Så tar du de tørre ingrediensene vekselsvis sammen med kulturmelka oppi røra og rører til du har en glatt masse og ha i vaniljefrøene
7: Ha røren over i de 2 bakekledde formene og steik til de er ferdige( 1 time og 30 min ca)
8: La de avkjøle seg føre du deler de opp i ønsket lag(jeg bruker å dele de i 4)
9: Ha så bringebærsaus som dynk på hvert lag føre du har på sjokoladekremen og bygger opp kaken lag for lag.
10: Dekk så kaken med krem uttapå og pynt etter ønsket med bær og sjokolade
Sjokoladekrem:
1: Kjør smør og melis til en hvit og luftig masse i kjøkkenmaskinen
2: Smelt sjokoladen i vannbad
3: Bland inn philadelphiaosten i kremen og kjør til en glatt masse
4: Ha så oppi kakaopulveret og rør dette inn samtidig som du heller sjokoladen oppi i en tynn stråle
5: Pisk så inn egget og pisk godt
6: Klar til bruk
7: Hemmeligheten her ligger i bremykten
Bringebærsaus:
Kjør bringebæra i en blender og sil slik at steinene blir borte, om du syns den er for sur kan du ha oppi litt sukker. Men husk at kaken kan ofte bli søt, så jeg velger å kun bruke bringebæra som den er
Håper det var forståelig nok, å ønsker dere alle en fin kveld videre =)
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!