Verdens mest saftige og smakfulle sjokoladekake. Like saftig og god i flere dager. Best etter å ha vært fryst.
300 gram Bremykt steke og bake
500 gram sukker
4 store egg
7dl cultura
500 gram mel
2ts natron
1/2 ta salt
80 gram kakao
4 ss vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
Glasur:
500 gram melis
3 ss kakao
2ts vaniljesukker
50-100gram smelta bremykt steke og bake
Ca 1/2 dl sterk kaffe
1. Pisk smør og sukker hvitt.
2. Pisk inn et og et egg.
3. Bland alt det tørre.
4. Sikt inn det tørre vekselvis med væsken.
5. Rør det forsiktig inn til en masse.
6. Stekes på 175 grader i 45 min.
Glasur
1. Bland alt det tørre.
2. Smelt smør
3. Lag sterk kaffe.
4. Ha i det våte, må ikke være for varmt.
5. Pisk godt.
Pyntes etter eget ønske.
Bildet er en morsom vri med 'barnslig' pynt.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!