Bremykt Logo
Loading content...

Ingredienser

225 gr bremyk steke smør
400 gr sukker
4 egg
375 gr mel
3 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1.5 ts natron
kakao ( 50-80 gr )
350 ml Cultura
Rund form 25 cm
Temp 175 grader
Tid ca 120 min
Mitt i ovnen
Sjokoladekrem
600 gr melis
200 gr smør bremyk
2 ts vaniljesukker
6 ss kokt kaffe
kakao etter ønsket mengde
Alt blandes med kjøkkenmaskin og piskes i ca 5-10 min til det blir en luftig krem.
Pyntes med Fondant

Fremgangsmåte

Smør og sukker røres hvitt .
Ta oppi et egg av gangen.
Sikt alt det tørre og ta det i vekselsvis med melken (Cultura)
Blandes godt.
Smør formen med smør og legg bakepapir i bunnen og rundt kantene. Litt høyere en formen.
Når kaken er kald skal den deles i to og smøres med sjokoladekrem inni og rundt kaken.
Bland 250 gr sort og 250 gr hvit fondant . evt litt flå farge oppi for å få den riktig fargen.
Fondanten kjevles ut og måles så den går rundt kaken og passer med høyden på kaken.
Rull ut to pølser som du lager hanker av . Disse limes ¨på med spiselig lim.
Tegn mønster på kaken med pensel eller tusj med spiselig farge.
Lag blomster av forskjellige farger og blader av fondant som legges oppå kaken.

Loading content...