Sjokoladekaken er fylt med deilig bringebærmousse som er laget med friske bringebær og den den er toppet med en deilig sjokoladekrem av melkesjokolade. enkel å lage, men enda bedre å spise!

Ingredienser

sjokoladekake:
5 egg
240 gram smør
250 gram rømme
250 gram kokesjokolade
3 ts vaniljesukker
240 gram mel
0,75 dl kaffe
315 gram brunt sukker
1,5 ts bakepulver
1,5 ts natron
bringebærmousse:
350 gram bringebær
80 gram sukker
4 gelatinplater
3,75 dl kremfløte
3 ss sitronsaft
sjokoladekrem:
250 gram smør
200 gram melis
180gram melkesjokolade
25 gram kakaopulver
100 gram kremost
1/2 ts. Stironsaft
1 ts vaniljeessens
pynt:
sukkerpasta eller marsipan
konditorfarger
malepensler
tannstikker
spilelige tusjer

Fremgangsmåte

sjokoladekake:
1.ha brunt sukker, mel, natron og bakepulver i en kjøkkenmaskin og rør godt sammen med en grind.
2. smelt smøret. når det er smeltet så tilsetter du sjokolade, kaffe og vaniljesukker.
3. bland rømme og egg godt sammen for hånd.
4. bland sjokoladeblandingen godt sammen med eggeblandingen.
5. hell sjokolade-/eggeblandingen i kjøkkenmaskinen og bland sammen med det tørre som allerede ligger i kjøkkenmaskinen. bland til massen er glatt og uten klumper.
6. fordel røren i 3 springformer (ca.500gram i hver form). stekes på 200 grader i ca.30 min. når du tar de ut av formen så er det lurt å snu kakene opp ned (et fat, tallerken, bakebrett, osv. med bakepapir i mellom). dette gjør at kakene beholder fuktigheten og blir saftig.
bringebærmousse:
1. legg gelatinen i kaldt vann i minst 10 min.
2. kjør sukker og bringebær i en blender til det er en glatt og renende masse. hvis en ikke ønsker frøene fra bringebærene så kan du sile massen.
3. kok opp 1/3 av bringebærmassen. klem ut vannet i gelatinen. når massen koker, ta den vekk fra plata og tilsett gelatinen og rør til den e oppløst. massen skal nå avkjøles.
4. pisk opp kremfløten og tilsett bringebærmassen som ikke er kokt opp. når bringebærmassen som er kokt opp, er blitt avkjølt så tilsetter du den i kremen og blander. settes i kjøleskapet til den har stivnet (1,5-2 timer)
sjokoladekrem:
1. rør smør, melis, sitronsaft og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin til det er hvitt og luftig.
2. smelt sjokoladen over vannbad.
3. bland i den smeltede sjokoladen og kakao i smørblandingen og bland godt.
4. tilsett til slutt kremost. pisk til det er godt blandet, men ikke for mye for da vil den skille seg.
montering:
1. legg en bunn på et kakefat og smør et godt lag med bringebærmousse oppå. hvis der er ønskelig så kan du legge friske bringebær oppå moussen for å skape litt mer konsistens i kaken.
2. legg en ny bunn oppå der igjen og smør resten av moussen ut her.
3. legg på den siste bunnen og smør sjokoladekremen rundt og oppå hele kaken. dekkes med hvit sukkerpasta eller marsipan. pyntes som du selv ønsker. hvis du ikke ønsker marsipan eller sukkerpasta så kan du doble oppskriften på sjokoladekremen og lage roser rundt hele kaken.
pynt:
du kan pynte kaken akkurat som du vil. her har jeg valgt å pynte kaken med Scrat fra filmen Istid:
1. begyn med å lage Scrat av marsipan/sukkerpasta. bruk konditorfarge for å få frem detaljene. hvis halen blir for tung så kan du feste den til kroppen med en tannstikker. len den intil noe og la den tørke over natten.
2. lag nøtten.
3. lag snøballene.
4. plasser alle tingene på kaken der du vil ha dem og tegn med tusj ut i fra det.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!