Deilig myk konfektkake! Kaken skal være myk i midten så pass på steketiden! En klatt kremost med Earl Gray er en super balanse mot den mørke sjokoladekaken. Ønskes en mildere sjokoladesmak kan kokesjokolade godt byttes ut med melkesjokolade.

Ingredienser

2 plater mørk kokesjokolade (70 %)
200 g Bremykt
4 egg
2 dl sukker
2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Kremost
100 g Philadelphia
50 g Bremykt
2 poser Earl Gray-te
1 ts vaniljesukker
150 g melis

Fremgangsmåte

Smelt sjokolade og smør i vannbad. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i mel og bakepulver. Bruk en rund form, 24 cm i diameter, stek på 225 grader i 12-15 minutter (heller for lite enn for mye!) Avkjøl helt, gjerne i kjøleskap over natten.
Kremost
Smelt smøret, legg i to poser te og la trekke i 5-7 minutter. Klem ut så mye væske av posene som du klarer når de har trukket ferdig. Sett smøret i kjøleskapet til det stivner igjen.
Når smøret ikke lenger er flytende; rør sammen mykt smør, vaniljesukker og melis. Ha oppi Philadelphia og pisk glasuren jevn og klumpefri.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!