Deilig myk konfektkake! Kaken skal være myk i midten så pass på steketiden! En klatt kremost med Earl Gray er en super balanse mot den mørke sjokoladekaken. Ønskes en mildere sjokoladesmak kan kokesjokolade godt byttes ut med melkesjokolade.
2 plater mørk kokesjokolade (70 %)
200 g Bremykt
4 egg
2 dl sukker
2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Kremost
100 g Philadelphia
50 g Bremykt
2 poser Earl Gray-te
1 ts vaniljesukker
150 g melis
Smelt sjokolade og smør i vannbad. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i mel og bakepulver. Bruk en rund form, 24 cm i diameter, stek på 225 grader i 12-15 minutter (heller for lite enn for mye!) Avkjøl helt, gjerne i kjøleskap over natten.
Kremost
Smelt smøret, legg i to poser te og la trekke i 5-7 minutter. Klem ut så mye væske av posene som du klarer når de har trukket ferdig. Sett smøret i kjøleskapet til det stivner igjen.
Når smøret ikke lenger er flytende; rør sammen mykt smør, vaniljesukker og melis. Ha oppi Philadelphia og pisk glasuren jevn og klumpefri.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!