Sjokolade og bringebær er en perfekt match !Denne oppskriften på kakebunn bruker jeg ofte, den er så luftig og god på grunn av de stivpiskede eggehvitene. Sjokoladekaker blir mye bedre med ordentlig sjokolade i stedet for kakaopulver synes jeg. I dag puttet jeg bringebær i kaken og det ble kjempegodt !

Ingredienser

Kakebunn:
5 egg
250 g sukker
135 g bremykt
135 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
100 g kokesjokolade
150 g bringebær + 100 g til pynt
Krem:
2 dl fløte
0,5 dl smeltet bremykt
2 dl sukker
120 g melkesjokolade

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Skill eggehvite og eggeplommer.
Pisk eggehviten stiv.
Pisk sukker og eggeplommer godt.
Smelt smøret –smelt kokesjokolade i smøret. Avkjøl litt.
Tilsett smør og sjokolade i eggedosisen, tilsett mel, bakepulver, vaniljesukker. Visp alt godt sammen.
Bland forsiktig inn eggehviten, bruk en slikkepott.
Hell kakerøren i en godt smurt rund springform, 24-26Ø.
Dytt bringebær ned i kakerøren, slik at bringebærene blir godt fordelt i kaken.
Stek kaken på 180 grader i ca. 45 minutter. Dekk over med bakepapir, hvis den begynner og bli for mørk.
Krem:
Kok fløte, smør og sukker til det tykner.
Tilsett melkesjokolade i biter og rør til sjokoladen smelter.
Kremen og kaken må være nesten helt avkjølt før kremen tas på kaken!
Sett kaken i kjøleskapet, så sjokoladen stivner før du pynter den med friske bringebær og sitronmelisse ♥

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!