Verdens beste sjokoladekake med frisk og syrlig bringebærmousse

Ingredienser

Sjokoladekake:
300 g bremykt
3,5 dl vann
6 ss kakaopulver
6 dl sukker
2,5 dl kefir
3 egg
4,5 ts bakepulver
7 dl hvetemel
Bringebærmousse:
3 dl kremfløte
2 gelatinplater
2 ss vann
400 g bringebær
2 ss melis
Smørkrem:
200 g romtemperert bremykt
500 g melis
200 g smeltet melkesjokolade
1 ts vaniljesukker
2 ss varmt vann
Sjokoladeganache:
100 g mørk sjokolade
1 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
1. Smelt smøret i en kasserolle
2. Tilsett vann og kakao, og rør sammen til kakaoen har løst seg opp.
3. Ta kasserollen av platen og tilsett sukkeret.
4. Bland inn rømme og sammenpiskede egg, og til slutt hvetemel og bakepulver.
5. Hell røren i en smurt form på 28cm og stek i ca 50 minutter midt i ovnen på 175 grader. Sjekk om kaken er ferdig med en kakenål.
6. Avkjøl kaken og del den i tre deler.
Smørkrem:
1. Pisk sammen smør og melis til det blir lyst og luftig.
2. Tilsett de andre ingrediensene og pisk godt sammen.
Bringebærmousse:
1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 min.
2. Pisk krem av fløten og melis.
3. Smelt gelatinplatene i 2ss med vann (her bruker jeg mikroen)
4. Tilsett litt moste bringebær i gelatinblandingen og rør godt.
5. Mos resten av bringebærene og bland dette (pluss gelatinblandingen) i kremen.
Sjokoladeganache:
1. Hakk sjokoladen i små biter og ha de i ei skål.
2. Varm opp fløten til den nesten koker og hell den så over sjokoladen.
3. La det stå i 5 minutter før du rører godt sammen.
Sette sammen kaka:
1. Ta en bunn på et fat. Lag dik med smørkrem og legg oppå halvparten av bringebærmoussen.
2. Ta et nytt lag med kake og gjenta. Legg oppå den siste kakebunnen.
3. Smør opp med smørkrem rundt kaka og sett kjølig i 30 min.
4. Hell sjokoladeganachen forsiktig over kaka slik at du får en drip-effekt.
5. Pynt med ALT godt du kan tenke deg og nyt :-)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!