Deilig sjokoladekake med bringebærsuffle, som er søt, sur og bitter.
Sjokoladekake
100 gr bremykt
50 gr sukker
100 gr mørk kokesjokolade
4 egg
100 gr mel
1 teskje bakepulver
1 teskje vaniljesukker
Bringebærsuffle
25 gr gelatin
80 ml kaldt vann
170 gr bremykt
250 ml kondensert melk
7 eggehviter
500 gr frosne bringebær
200 gr sukker
1 spiseskje sitronsaft
Sjokoladeglasur
180 ml kremfløte
30 gr sukker
150 gr mørk kokesjokolade
30 gr bremykt
Sjokoladekake
1. Smelt kokesjokoladen over et vannbad.
2. Visp bremykt og 50 gr sukker hvitt. Forsetter å vispe mens du tilsetter du smelta kokesjokolade. Skru ned til middels hastighet og tilsett eggeplommene, visp til jevn røre.
3. Vend forsiktig siktet mel, bakepulver og vaniljesukker inn i røra.
4.Visp i enn annen bolle 4 eggehviter og 50 gr sukker til stiv marengs. Vend forsiktig inn i sjokoladerøra. ( Går fint om røra ikke er helt jevn.)
5. Hell sjokoladerøra i en springform på 22 cm, og sett i forhåndsvarmet ovn på 160 grader i 30-35 min på midterste rille.
6. La sjokoladebunnen, avkjøles i springformen. Sett deretter i kjøleskapet mens du holder på resten av kaken.
Bringebærsuffle
1. Legg gelatin i kaldt vann.
2. Sett bringebær på middelsvarme i en kjele i ca 15 min. Ta bringebærrøra vekk fra platen, kjør i blender. Sil røra ved hjelp av en slikkepott. Sett til side til avkjøling.
3. Visp bremykt hvitt, tilsett kondensert melk og forsett å visp til luftig krem. Hold av 100 gr av bringebærrøra til siden, og tilsett resten til kremen. Visp til jevn krem. Sett kremen til side. (I romtemperatur.)
4. Varm gelatin (sammen med vannet) og 100 gr sukker til sukkeret oppløses. Rør underveis.
5. Visp eggehviter og 100 gr sukker til stiv marengs, tilsett sitronsaft. Forsett å piske på høy hastighet og hell forsiktig inn gelatinrøra.
6. Visp på middelshastighet og tilsett litt og litt av bringebærkremen. (Tilsett gjerne rosa konditor farge, om du ønsker sterkere farge på suffleen.)
Montering
- Ta sjokoladekaken forsiktig ut av springformen. Skjær vekk den sprøe toppen med en kniv. (Den trenger vi ikke.)
- Legg ecetatstriper i en kakering uten bunn, og legg inn sjokoladekaken i kakering.
- Hell over bringebærrøra som vi holdt av, og fordel over kaken.
- Hell over bringebærsuffleen, og fordel jevnt.
- Sett kaken i kjøleskapet i ca, 2 timer.
Sjokoladeglasur
1. Varm kremfløte sammen med sukkeret til sukkeret oppløser seg.
2. Hell kremfløte over kokesjokolade og rør godt til sjokoladen smelter helt.
3. Tilsett 30 gr bremykt og rør ca i 5 min til.
4. La sjokoladeglasuren avkjøles til ca, 30 grader.
Ta kaken forsiktig ut av kaketing, fjern ecetatstripene. Og hell over sjokoladeglasur over hele kaken. Sett i kjøleskapet for ca, en time til.
Pynt gjerne med bringebær og litt melis.. =)
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!