Utrolig god og saftig sjokoladekake med knallgodt fyll

Ingredienser

Sjokoladekake - langpanne:
4 1/2 dl vann
6 ss bakekakao
400 gr bremykt
600 gr sukker
1 ts vaniljesukker
1 boks creme fraiche
4 egg
2 ts natron
550 gr hvetemel
Fyll:
200 gr jordbærsyltetøy
1 dl vann
1 ss ferskpresset limesaft
1 pk jordbærgele
1 liten kartong fløte
1 ts sukker
Farget kremostfrosting med oransje konditorfarge:
75 gr melis
15 gr bremykt
60 gr philadelfia orginal
3 dråper konditorfarge
Sjokoladeglasur:
75 gr smelta bremykt
300gr melis
2 ts vaniljesukker
1 eske smelta mokkabønner

Fremgangsmåte

Til denne kaka doblet jeg kakeoppskriften,  slik at jeg fikk to kaker oppå hverandre. Fyllet ble også doblet.
Sjokoladekake - langpanne:
1. Vann + kakao gis et forsiktig oppkok
2. tilsett smør og la det smelte.
3. Ta kjelen av plata, ha blandingen i en bolle og tilsett sukker og vaniljesukker.
4. Bland forsiktig sammen før du tilsetter creme fraiche
5. Ha i egg, natron og siktet hvetemel.  (Kjøkkenmaskin kan selvfølgelig brukes, men det har jeg desverre ikke)
Fyll:
1. Kok opp syltetøy og vann i en kjele
2. ha i limesaft og la småkoke i 5 min.
3. Ta kjelen av plata og ha oppi gelepulver og rør til det er oppløst.
Avkjøles  30 min i kjøleskap, den skal være litt stiv men ikke stivnet. Piskes tilslutt opp, og blandet med pisket krem.
Pynt:
Farget kremostfrosting med oransje konditorfarge:
Bremykt, melis og philadelfia blandes lett i en mixer, tilsett noen dråper farge til ønsket fargestyrke.
Sjokoladeglasur:
Smeltet bremykt blandes lett med melis og vaniljesukker, så tilsettes smelta mokkabønner til glasuren.
Jordbærkremen settes i kjøleskapet mens bunnene til sjokoladekaka avkjøles, slik at den også stivner litt og blir enklere å smøre utover den nederste bunnen.
Så settes kaka sammen ved å smøre jordbærkremen på nederste bunn, øverste bunn legges på topp og sjokoladeglasuren smøres på.
Tilslutt sprøytes den oransje frostingen på, jeg hadde den litt flytende slik at den rant litt ned på kantene.
Toppet kaken med 3 muffins, også hjemmelagde. De ble til overs fra en tidligere baking :)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!