Denne flotte sjokoladekaken er perfekt å dele på to. Den kan gjerne lages til kjæresten på valentinsdagen, men også resten av året når du vil dele en god kake med en som fortjener det.

Ingredienser

(2 kakeglade kjærester eller venner)
2 kakebunner:
120 g Bremykt Original, romtemperert
160 g brunt sukker
2 store egg (romtempererte)
2 ts vaniljeekstrakt
170 g hvetemel
50 g kakao
1 ½ ts bakepulver
¼ ts salt
100 g rømme
1 dl kokende vann
2 runde former (ca. 12 cm x 4,5 cm). Smurt med Bremykt og strødd med hvetemel.
Jordbærsmørkrem:
5 eggehviter, romtempererte
2 dl sukker
400 g Bremykt Original, kald
1 ts vaniljeekstrakt
1 klype salt
Ca. 1 ½ dl jordbærsyltetøy uten frø
Rosa farge
Pynt:
Friske jordbær dyppet i sjokolade
Ev. bladgull eller spiselig gullglitter

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 ˚C, over og undervarme. Pisk Bremykt og sukker luftig. Tilsett ett og ett egg, pisk godt sammen mellom hver gang, rør inn vaniljeekstrakt. Bland de tørre ingrediensene, sikt over og visp godt sammen. Bland inn rømme, tilsett kokende vann og rør til en jevn røre. Fordel røra på to former og stek på midterste rille 20 - 25 minutter. Test med en kakepinne, det skal ikke sitte igjen deig.
Jordbærsmørkrem:
Pisk sammen eggehvite og sukker i en ildfast stor bolle over vannbad på litt høy varme. Bollen skal ikke være i kontakt med vannet. Pisk sammen til en litt luftig masse og til alt sukkeret har smeltet. Pisk videre i en kjøkkenmaskin til marengsen er kald (dette tar ca. 10 min). Skru ned hastigheten, tilsett litt og litt Bremykt og la mikseren gå til kremen er fluffy. Dersom kremen føles bløt sett den i kjøleskapet ca. 5 minutter og pisk videre. Tilsett vaniljeekstrakt og litt jordbærsyltetøy av gangen. Smak deg gjerne frem, tilsett rosa farge etter ønske.
Tips:
Dersom du ønsker å imponere din kjære ekstra, passer det godt med rennende sjokoladeganache over toppen på kaka. Bruk 1 dl fløte, 100 g kokesjokolade og 1 ts Bremykt Original (kald). Varm opp fløte i en liten kjele til kokepunktet, ta av varmen, rør inn hakket sjokolade og Bremykt. Rør sammen til en glatt og blank saus. Avkjøl og ha over kaka, start med 3-4 spiseskjeer og la det renne fritt utover kanten.