Den beste sjokoladekaken med karamell saus som gir den en utrolig smak. Den bare smelter på tungen

Ingredienser

3 egg
4 dl sukker
225 g bremykt
1 ts vanilje ekstrakt
2 ss karamell saus
1/2 ts rom essens
1 ts bakepulver
2 ts natron
2 dl kaffe
1 dl kakao pulver
5.3 dl hvetemel
Vaniljesmørkrem
500 g melis
300 g bremykt
2 ts vanilje ekstrakt
2 ss melk
Pynt:
Makroner
Vaniljesmørkrem
Revet mørk kokesjokolade

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 160 ˚C. Smør to springformer (18 cm) med Bremykt og kle bunnen med bakepapir
Pisk sammen Bremykt og sukker til det er luftig (ca. 10 minutter). Skrap blandingen ned fra sidene. Tilsett egg, pisk godt. Bland inn de tørre ingrediensene, kaffe, karamell saus, rom essens og vaniljeekstrakt. Bland sammen til en glatt røre. Fordel røra på to former og stek på midterste rille ca. 60 minutter. Test gjerne med en kakepinne, det skal ikke sitte igjen deig. Avkjøl kakene ca. 15 minutter i forma, før de snus over på risten
Bland sammen alle ingrediensene til vaniljesmørkremen og smør den mellom lagene og over den kalde kaken. Pynt til slutt

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!