Saftig sjokoladekake med fyldig karamellkrem er uimotståelig godt!
Til krem:
200 gram sukker
6 dl fløte
Til bunnen:
150 gram sukker
5 egg
100 gram hvetemel
50 gram kakaopulver
1 ts vaniljesukker
1/4 ts ingefær
1 ss bremykt til smøring
Tropisk juice til dynking
Krem lages kvelden i forveien. Smelt sukker og rør inn fløten litt etter litt. La stå i kjøleskap til dagen etter.
Til bunnen lages eggedosis, før resten av ingrediensene blandes inn med mixmasteren på minimum hastighet (så forsiktig som mulig).
Smør en 24 cm springform med bremykt. Stek så ved 140 grader i ca 45 min.
Mens kaken avkjøles pisker du krem av fløteblandingen. Del så bunnen i to eller tre deler, og fyll med kremen. Dynk gjerne bunnen med tropisk juice.
Pynt kaken med friske bær og server!
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!