En utrolig god og frisk sjokoladekake som alltid slår an hos alle

Ingredienser

SJOKOLADEBUNN
300 gr. mel
300 gr. sukker
100 gr. kakao
1,5 ts bakepulver
2 ts natron
250 ml. melk
1 ts vaniljeessens
125 ml. olje
250 ml. kokende vann
2 egg
KREM AV RØDE BÆR
600 gr. røde bær (frosne)
70 gr. potetmel
150 gr. sukker
50 gr. Bremykt
VANILJEKREM
4 eggeplommer
120 gr.sukker
1/2 l fløte
30 gr maizena
1 stk. vaniljestang

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 grader.
Bland alt det tørre sammen.Rør egg,melk,olje og vaniljeessens.Vend det tørre blandingen og kokende vann forsiktig inn i eggedosisen,litt av hver om gangen.Ha deigen i en rundt form (26 cm. i diameter) med bakepapir i bunnen (eller fordel røren i tre deler og stek i tre omganger).
Stekes i ca 30 min.(avhengig av ovn).
Når kaken er stekt,la den stå i formen noen minutter før man tar ut kake og avkjøler på rist.
Skjær kake i tre deler.
Krem av røde bær
Ha frosen frukt i en kjele,tilsett sukker og la det stå til det smelter helt.Etter tinning kok frukten over svak varme til koking.Rør potetmel i 6-7 ss kaldt vann og hell forsiktig inn i frukten og kok under omrøring til kremen tykner.Tilsett smør i varm krem og rør igjen til smøret smelter La det stå til det blir kald.
Vaniljekrem
Pisk sammen eggeplommer,sukker og maizena i en bolle.Hell fløten i en kjele.Skrap ut innholdet av vaniljestang i kjelen.Kok opp væsken og hell litt av den kokende væsken i bollen med eggeblandingen mens du rører.Hell så alt tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner.
Ha en kakebunn på et kakefat.Smør en halvdel kremen av røde bær oppå,og smør en tredjedel vaniljekremen oppå røde kremen.Legg på neste bunn og gjenta.Legg tredje bunn og ha bare den siste delen av vaniljekremen oppå.Pynt med sjokolade.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!